ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Θερμό επεισόδιο: Αυτή είναι η ημερομηνία που έχει κλειδώσει ο Ερντογάν

Ποιες ημερομηνίες θεωρούνται «κλειδιά»;
Έναν ισχυρότατο διπλωματικό κλοιό για την αποτροπή των ύπουλων αναθεωρητικών σχεδίων της Τουρκίας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρα μας, με «όχημα» την εκμετάλλευση της αναταραχής στη Λιβύη, χτίζει εντατικά η ελληνική κυβέρνηση, εντάσσοντας δυναμικά σε αυτόν και την Αίγυπτο που έχει κάθε λόγο να θωρακίσει τα συμφέροντα της στη νόμιμα οριοθετημένη ΑΟΖ με την Ελλάδα την ώρα που Αγκυρα επιδιώκει να την καταργήσει.
Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν είχε δηλώσει στην Πράγα «από εδώ και στο εξής δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα».
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Και αυτό διότι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θεωρούνται ορόσημα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.
Πρόκειται για τις εξής:
  • Στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα ανακήρυξης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν θα παρουσιάσει το «νέο τουρκικό όραμα»
  • Στις 8 Νοεμβρίου περιμένει αποδυνάμωση της διοίκησης Μπάιντεν στις ενδιάμεσες εκλογές
  • Στις 15 Νοεμβρίου θα πάει στα κατεχόμενα όπου σχεδιάζονται βήματα αναγνώρισης
  • Στις 27 Νοεμβρίου προγραμματίζεται επίσκεψη στη Λιβύη για συμφωνίες επί των μνημονίων για ΑΟΖ και φυσικό αέριο.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;