ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θλίψη: Εκοιμήθη η Γερόντισσα Φεβρωνία με καταγωγή από το Ναύπλιο

Ήταν η Καθηγουμένη της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Ευβοίας

Με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αλλά και της εν Κυρίω Αναστάντι ελπίδος, αγγέλλεται η προς Κύριον εκδημία της αοιδίμου ήδη Μοναχής Φεβρωνίας, κατά κόσμον Φωτεινής Κόλλια, διατελεσάσης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης (1985-2023), κοιμηθείσης την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023.
Η Οσιοτάτη Γερόντισσα, γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 12 Οκτωβρίου 1924 και ανετράφη από τους ευσεβείς γονείς της Κωνσταντίνο και Βασιλική Κόλλια.
Ποθήσασα τον βίο της ολοκληρωτικής αφιερώσεως στον Χριστό, εισήλθε, στις 6 Δεκεμβρίου 1942, στην Ι. Μονή Οσίου Θεοδοσίου Αργολίδος σε ηλικία 18 ετών και τον Μάρτιο του 1945 εκάρη Μοναχή.
Τον Δεκέμβριο του 1946, μαζί με την αναχωρήσασα εκ της Αργολίδος Αδελφότητα, ενεγράφη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου, μέχρι την οσιακή κοίμησή της, πολιτεύθηκε θεαρέστως, με αδιάλειπτη προσευχή, παραδειγματική υπακοή, ταπείνωση, άσκηση και εργατικότητα, φιλανθρωπία και υπομονή και θυσιαστική αγάπη.
Την 1 Σεπτεμβρίου 1985 εξελέγη Ηγουμένη της Ι. Μονής, εις διαδοχήν της αοιδίμου Γεροντίσσης της Χρυστονύμφης και, συντεταγμένη πλήρως στην ασκητική παράδοση της Εκκλησίας και στο μοναχικό ιδεώδες όπως το παρέλαβε, καλλιέργησε και κατηύθυνε την αδελφότητά της, αλλά εργάσθηκε σκληρά και για την ανακαίνιση ολοκλήρου του κτιριακού συγκροτήματος της Ι. Μονής, με απόλυτο σεβασμό στην αρχική μορφή του, την οποία και επανέφερε σε άριστο βαθμό. Ανήγειρε και Ι. Ναούς προς τιμήν του Αγίου Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου, του Οσίου πατρός ημών Θεοδοσίου του Νέου και του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού.
Ίδρυσε το νέο Κοιμητήριο της Ι. Μονής και διεφύλαξε και αξιοποίησε την περιουσία της Ι. Μονής. Επίσης, υπήρξε μεγάλη η συμβολή της, επί πολλών δεκαετιών, στο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως και ιδιαιτέρως προς τον όμιλο των Αναγνωστών και υποψηφίων Κληρικών Αυτής.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ολόκληρη η τοπική μας Εκκλησία εύχονται για την ανάπαυση της ψυχής της Οσιοτάτης Γερόντισσας Φεβρωνίας και την απόλαυση πάντων των ουρανίων αγαθών, προς χάριν των οποίων αρνήθηκε τα επίγεια.
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!