Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Κωνσταντίνος Ξυπολιάς
Στην κοινότητα του Λυγουριού επικρατεί θλίψη με την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Κωνσταντίνου Ξυπολιά του Γεωργίου και της Σοφίας.
Ένας άνθρωπος που με το έργο του, τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον θρησκευτικό χώρο, συγκέντρωσε τον σεβασμό και την αγάπη όλων.
Γεννημένος το 1942, ο Κωνσταντίνος Ξυπολιάς υπηρέτησε την εκπαιδευτική κοινότητα με αφοσίωση και επαγγελματισμό. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, είχε υπηρετήσει ως δάσκαλος σε πολλά σχολεία, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως ένα σημείο αναφοράς για γενιές μαθητών.
Οι περισσότεροι τον θυμούνται για τον ρόλο του ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2001.
Πέρα από το εκπαιδευτικό του έργο, ο Κωνσταντίνος Ξυπολιάς ήταν βαθιά δεμένος με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Από το 2007 και για περίπου δεκαέξι χρόνια, διακόνησε με αφοσίωση την Ενορία της Αγίας Τριάδας Λυγουριού ως ιεροψάλτης. Με την ξεχωριστή φωνή του συνόδευε τις ιερές τελετές, καθοδηγώντας τους πιστούς σε στιγμές χαράς αλλά και πόνου.