ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Θλίψη στην Αργολίδα: Πέθανε αγαπητός δάσκαλος και άνθρωπος της Εκκλησίας

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Κωνσταντίνος Ξυπολιάς

Στην κοινότητα του Λυγουριού επικρατεί θλίψη με την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Κωνσταντίνου Ξυπολιά του Γεωργίου και της Σοφίας.
Ένας άνθρωπος που με το έργο του, τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον θρησκευτικό χώρο, συγκέντρωσε τον σεβασμό και την αγάπη όλων.
Γεννημένος το 1942, ο Κωνσταντίνος Ξυπολιάς υπηρέτησε την εκπαιδευτική κοινότητα με αφοσίωση και επαγγελματισμό. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, είχε υπηρετήσει ως δάσκαλος σε πολλά σχολεία, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως ένα σημείο αναφοράς για γενιές μαθητών.

Οι περισσότεροι τον θυμούνται για τον ρόλο του ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Λυγουριού, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2001.
Πέρα από το εκπαιδευτικό του έργο, ο Κωνσταντίνος Ξυπολιάς ήταν βαθιά δεμένος με την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Από το 2007 και για περίπου δεκαέξι χρόνια, διακόνησε με αφοσίωση την Ενορία της Αγίας Τριάδας Λυγουριού ως ιεροψάλτης. Με την ξεχωριστή φωνή του συνόδευε τις ιερές τελετές, καθοδηγώντας τους πιστούς σε στιγμές χαράς αλλά και πόνου.

Σε δηλώσεις του π. Σπυρίδωνα, ο Ξυπολιάς χαρακτηρίστηκε ως ένας άνθρωπος που επέδειξε συνέπεια και τυπικότητα στο λειτουργικό του καθήκον, κάνοντας την παρουσία του αξέχαστη.
Η προσφορά του Κωνσταντίνου Ξυπολιά στο Λυγουριό είναι ανεκτίμητη. Θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη όλων ως ένας άνθρωπος που έδωσε τα πάντα για την κοινότητα και την εκπαίδευση.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, ευχόμενοι η ψυχή του να αναπαύεται στον Κύριο.
ΔΕΙΤΕ:  Τροχαίο ατύχημα στο Άργος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!