Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αργολίδα (Vid)

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον κόλπο της Ιτέας.

Σεισμός ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, την Βόρεια Πελοπόννησο ακόμα και την Αργολίδα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου λίγα λεπτά μετά τη 1:00.
Το επίκεντρο εντοπίζεται στον κόλπο της Ιτέας, στον νομό Φωκίδας. Ο σεισμός ανησύχησε ιδιαίτερα τους κατοίκους, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν υπήρξαν ζημιές.
Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», στην τηλεόραση του OPEN, ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, σημείωσε πως «δεν μπορεί να απαντηθεί εάν είναι ο κύριος σεισμός εάν δεν περάσουν κάποιες ώρες ακόμα, για να δούμε πως θα εξελιχθεί η σεισμική ακολουθία».
«Είχαμε να κάνουμε με έναν σεισμό της τάξης των 5,1 βαθμών, ταρακούνησε όλη την περιοχή, έγινε αισθητός στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ένας σεισμός σε μια περιοχή που έχει αυξημένη σεισμικότητα, έχει δώσει πολλούς σεισμούς στο παρελθόν και είναι σεισμοί που ουσιαστικά συνδέονται με τον Κορινθιακό Κόλπο», είπε στη συνέχεια ο κ. Λέκκας και συνέχισε:
«Είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικό, απλά πρέπει να υπάρχει πίστωση χρόνου να δούμε πως θα εξελιχθεί η σεισμική ακολουθία. (…) Περιμένουμε μετασεισμούς. Και θα δούμε πως εξελίσσεται η δραστηριότητα για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους, δεν υπάρχουν ζημιές. Οπότε πρέπει να περιμένουμε και να προσέχουμε λιγάκι τις επόμενες ώρες. Πρέπει να υπάρχουν μετασεισμοί, ενδεχομένως να υπάρξει και ένας μετασεισμός της τάξης 4-4,2 Ρίχτερ. Αλλά αυτά είναι υποθέσεις».
Τσελέντης: Σε δύο 24ωρα θα γνωρίζουμε εάν είναι ο κύριος σεισμός
Από την πλευρά του, ο Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, υπογράμμισε πως «ο 112χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας. Αυτό οφείλεται στην κατευθυντικότητα των σεισμικών κυμάτων, επειδή το σεισμικό ρήγμα έχει μία κατευθυντικότητα από τη Δύση προς την Ανατολή. Άρα, έχουμε έντονη αισθητότητα στην Αττική, αλλά και στην Κόρινθο».
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε μετά τη μία το 01:00 την Κυριακή 9 Οκτωβρίου από σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή και σε πολλές άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό το επίκεντρο του σεισμού είναι 15 χιλιόμετρα νοτιοαναοτικά της Ιτέας στην περιοχή των Δελφών.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα και άλλες περιοχές.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!