ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Κάτω από 30 λεπτά οι κληµεντίνες στην Αργολίδα, στα ύψη οι εξαγωγές

Μειωµένες 5-10 λεπτά είναι φέτος οι τιµές παραγωγού στις κληµεντίνες, λόγω της απροθυµίας του εµπορίου να πληρώσει το καλό προϊόν στη σωστή τιµή.
Στην Αιτωλοακαρνανία, οι τιµές για το µανταρίνι δεν ξεπερνούν τα 25 λεπτά, λέει ο πρόεδρος του Α.Σ. Στράτου Σιδέρης Γεράσιµος, µε ένα σηµαντικό µέρος της παραγωγής να µένει στα δέντρα.

Στην Αργολίδα, η κατάσταση είναι παρόµοια, µε το εµπόριο να µην πληρώνει οτιδήποτε πάνω από 27-28 λεπτά το κιλό, όταν πέρυσι η τιµή βρισκόταν σταθερά πάνω από 35 λεπτά.
Όπως όµως τονίζουν παραγωγοί, µόνο ένα µέρος της σοδειάς έµεινε στα δέντρα (20-30% ανάλογα την περιοχή) και το υπόλοιπο µαζεύτηκε κανονικά.
Η δικαιολογία του εµπορίου πως το προϊόν είναι υποδεέστερης ποιότητας προσβλέπει στο να εξισωθεί σταδιακά προς τα κάτω η τιµή του µανταρινιού µε εκείνη των πορτοκαλιών. Άλλωστε οι εξαγωγές µανταρινιών είναι αυξηµένες κατά 22,1% σε σχέση με πέρυσι.
Πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;