ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κακοκαιρία Daniel: Σοβαρά προβλήματα στην Αργολίδα -Πού διακόπηκε η κυκλοφορία (Pics)

Η έντονη κακοκαιρία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην Αργολίδα

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν και πέφτουν σε όλο το ανατολικό – βορειανατολικό μέτωπο της Αργολίδας, της Κορινθίας, της Τροιζηνίας και της νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία.
Μέχρι νωρίς το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, είχαν γίνει δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή μέρη.
Στο Κρανίδι της Ερμιονίδας, έχουν πραγματοποιηθεί 25 κλήσεις στην Πυροσβεστική, δεκάδες αντλήσεις νερών, ενώ έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 2 άτομα.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι. Στις Σπέτσες, έγιναν 12 κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ έχουν ήδη γίνει 8 αντλήσεις υδάτων.
Παράλληλα έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, με αφορμή τις βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.
Πιο συγκεκριμένα, έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς Αργολίδας, αλλά και στην είσοδο του Κρανιδίου (δρόμος Λυγουριό – Κρανίδι).

Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, αλλά και σε δρόμο της Νέας Επιδαύρου (πλησίον ποταμού), ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη όλο το ανατολικό παραλιακό μέτωπο του νομού έχει πληγεί από μπάζα, πέτρες, χώματα και λάσπες που κατέβηκαν με τα ορμητικά νερά στους δρόμους δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Από τις 3:30 το πρωί μηχανήματα των Δήμων Ερμιονίδας, Επιδαύρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας αλλά και ιδιωτών εργολάβων βρίσκονται στο δρόμο για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή από την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, μέχρι νωρίς το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, είχαν γίνει 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή μέρη.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Παράλληλα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, με αφορμή τις βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς Αργολίδας, αλλά και στην είσοδο του Κρανιδίου (δρόμος Λυγουριό – Κρανίδι). Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, αλλά και σε δρόμο της Νέας Επιδαύρου (πλησίον ποταμού), ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου η κακοκαιρία Daniel και στην Επίδαυρο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη έχει πληγεί έντονα η Νέα Επίδαυρος, η Δήμαινα και η Αρχαία Επίδαυρος, ενώ καλεί τους κατοίκους να δείχνουν μεγάλη προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Ίδια εικόνα και στην Ερμιονίδα όπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή Αυλώνα.
“Σας παρακαλώ μην πηγαίνετε προς το σημείο αυτό, ούτε από Κρανίδι, ούτε από Ερμιόνη. Γενικά αποφύγετε τις μετακινήσεις.” ανέφερε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!