ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Καραντίνα διαρκείας: Τα μέτρα-σοκ που ανακοινώνονται μόλις ο Πούτιν κλείσει τη στρόφιγγα του αερίου

Τι περιμένει τους πολίτες της Ευρώπης

Ένα έκτακτο σχέδιο νέων μέτρων έκτακτης ανάγκης για τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν στο επόμενο διάστημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να κλείσει τη στρόφιγγα στον Πούτιν και το ρωσικό φυσικό αέριο μελετά η Κομισιόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της El Pais.
Παρότι αυτό το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αφορά μόνο το φυσικό αέριο δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στο πετρέλαιο, ενώ θεωρητικά καλύπτει ακόμα και την περίπτωση ενός ολικού μπλακάουτ στην εισροή ρωσικών υδρογονανθράκων στην ευρωπαϊκή αγορά.
Οι βασικές δράσεις του σχεδίου όπως το μεταφέρουν τα «Νέα» είναι 4 και θυμίζουν πολύ εποχές των πρώτων σκληρών lockdown, τουλάχιστον στην αυστηρότητα των μέτρων οικονομίας για να ανταπεξέλθει η Γηραιά ήπειρος ενός μπλακάουτ στο ρωσικό φυσικό αέριο.:
1. Τηλεργασία έως τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 500.000 βαρελιών πετρελαίου. Μια ημέρα τηλεργασίας ισοδυναμεί με 170.000 λιγότερα βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
2. Κοινή χρήση αυτοκινήτου με άλλους ανθρώπους και ήπια οικονομική ενίσχυση σημαίνει 470.000 λιγότερα βαρέλια.
3. Μείωση ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους τουλάχιστον κατά 10 χιλιόμετρα ανά ώρα ισούται με 430.000 βαρέλια λιγότερα.
4. Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις σημαίνει 380.000 βαρέλια λιγότερα, ενώ η χρήση μονών – ζυγών στις πόλεις εξοικονομεί 210.000 βαρέλια πετρέλαιο. Για εξοικονόμηση ενέργειας προτείνονται επίσης: περιορισμός του αριθμού των αεροπορικών ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους, χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και τρένων αντί για αεροπλάνα.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;