ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Καρυά: Το θρυλικό “Κολοκοτρωνίτσι” ή αλλιώς “Αράχωβα της Αργολίδας” (Pics)

Η Ελλάδα ως γνωστό έχει μια μοναδική ομορφιά που συνδυάζει την ομορφιά που μπορεί κανείς να βρει στο βουνό αλλά και στην θάλασσα.

Το Κολοκοτρωνίτσι: Το χωριουδάκι που έγινε γνωστό από τον Αντ1
Η Καρυά Αργολίδας. Ίσως το ξέρετε αυτό το χωριουδάκι ως Κολοκοτρωνίτσι. Έχει μαγευτική θεά και τοπία που θα σας συναρπάσουν. Το καλύτερο είναι πως είναι μόλις 1 ώρα και ένα τέταρτο από την Αθήνα.
Το χωριό αυτό είναι στα 700 μετρά ύψος στους πρόποδες του Αρτεμισίου όρους. Έχει εικόνες που σπανίζουν πλέων στην σημερινή εποχή και θα σας μαγέψει με την κλασική ομορφιά του.

Η ιστορία της ζωντανή. Η αμφιθεατρική της θέση κάνει την θέα της ξεχωριστή. Τα μονοπάτια της ξακουστά και οι άνθρωποι πάντα χαμογελαστοί και φιλόξενοι.
Το Κολοκοτρωνίτσι: Η πέτρινη βρύση
Η πέτρινη βρύση στην πλατεία μέρα νύχτα τρέχει κρυστάλλινο της πηγής νερό, ενώ από πάνω, γυμνές οι καρυδιές συνδυάζονται με το φθινοπωρινό, αυτό τον καιρό, τοπίο.

Τον τελευταίο καιρό ανακαινίζονται διάφορα παλιά σπίτια από ντόπιους που επιστρέφουν αλλά και από ξένους που τα αγοράζουν.
Ένα χωριό τόσο όμορφο που πολλοί το αποκαλούν και «Αράχωβα της Αργολίδας».

Η κεντρική εκκλησία του χωριού, ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος με ιστορία σχεδόν 800 ετών, κατακλύζεται κάθε χρόνο από κόσμο στο πανηγύρι της στις 29 Αυγούστου.
Στην άκρη του χωριού, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων, που εργάζονταν παλιά οι κάτοικοι της περιοχής. Κάποτε δούλευαν μέρα – νύχτα με τα νερά, που έφταναν ως εκεί από τις φυσικές πηγές του Αρτεμισίου και εξυπηρετούσαν ολόκληρη την περιοχή. Οι εγκαταλελειμμένες μυλόπετρες μέσα στα χαλάσματα μαρτυρούν ακόμα τα παλιά μεγαλεία τους.
Το Κολοκοτρωνίτσι: Το θεραπευτικό νερό του
Κατηφορίζοντας προς τη Νεστάνη θα βρεις αριστερά πάνω στο δρόμο το «Μπρακατσάκι». Ονομαστή πηγή που τρέχει από ένα σωλήνα κρυστάλλινο νερό πλούσιο σε θειάφι όλο το χρόνο. Εδώ κατέληγαν από παλιά κάτοικοι από τις γύρω περιοχές για να πιουν το ιαματικό αυτό νερό, που γιάτρευε πολλές αρρώστιες. Ακόμα και σήμερα το αναζητούν πολλοί για θεραπεία, όταν εξαντλήσουν τους γιατρούς και τα φάρμακα και γιατρειά δε βρουν.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;