ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κατάλαβε κανείς τι θα γίνει τελικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα;

Τα διφορούμενα μηνύματα από στελέχη της κυβέρνησης.

Πολλές και διφορούμενες είναι οι απόψεις που έχουν καταγραφεί αλλά και οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των επιλογών από κυβερνητικά στελέχη αλλά και μέλη της επιτροπής των ειδικών επιστημόνων, για το τι θα γίνει τελικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης 7 Απρίλιου, στο Star, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να απαντήσει τι θα γίνει τελικά ρίχνοντας το «μπαλάκι» στην επιτροπή των ειδικών.

ΔΕΙΤΕ:  Π. Τατούλης: «Η Χώρα μας θα προχωρήσει μπροστά μόνο όταν σέβεται τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς»

«Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δελτίο του Star.

Το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι οι αποφάσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό θα ληφθούν οριακά πριν την περίοδο που ξεκινούσε παραδοσιακά η μεγάλη έξοδος από τα αστικά κέντρα, δηλαδή, λίγο πριν τη Μεγάλη Βδομάδα.

ΔΕΙΤΕ:  Όρια ταχύτητας: Τέλος στα 130 χιλιόμετρα – Πόσο θα είναι τα νέα;

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, δήλωσε ότι η πορεία του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντική ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των μετακινήσεων του κόσμου στα χωριά του, όμως εξαρτάται από τη ροή τους.

ΔΕΙΤΕ:  Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολατένια αυγά Kinder Bueno

Δύο ημέρες πριν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει ότι η εστίαση δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τις 15 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα. Το άνοιγμα της θα συμπέσει με το άνοιγμα του τουρισμού, οπότε ακόμα και αν επιτραπούν οι μετακινήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα καταστήματα στην επαρχία θα παραμένουν κλειστά.

Πηγή

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!