ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Οι κατάσκοποι του Ερντογάν στις φυλακές Ναυπλίου

Στις φυλακές Ναυπλίου πρόκειται να οδηγηθεί ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας πλοίου που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση κατασκοπείας στο νησί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, οι δύο άνδρες ήταν ύποπτοι φυγής, αφού σύμφωνα με όσα επισημαίνουν άνθρωποι που ασχολήθηκαν από την αρχή με την υπόθεση, έψαχναν τον τρόπο που θα φύγουν από την Ελλάδα, από τη στιγμή που κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ:  Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανάπλασης στη Θερμησία

Για τις ελληνικές Αρχές δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο είχε κατασκευάσει ένα συγκεκριμένο δίκτυο πληροφοριοδοτών.

Το απόσπασμα από την προανακριτική κατάθεση του μάγειρα είναι χαρακτηριστικό: «Με ρώτησε αν ξέρω άλλους Ελληνες μουσουλμάνους οι οποίοι δουλεύουν σε άλλα πλοία που πηγαίνουν στο Καστελόριζο, προκειμένου αυτός να έρθει σε επαφή μαζί τους. Εγώ του απάντησα ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά, όμως δεν γνώριζα τα στοιχεία τους».

Για τη γνωριμία των δύο ανδρών καταλυτικό ρόλο έπαιξε μια γυναίκα από την Κομοτηνή, η οποία ήταν γειτόνισσα του μάγειρα και ανέλαβε να τους γνωρίσει.

ΔΕΙΤΕ:  Πένθος στον Δήμο Ναυπλιέων
ΔΕΙΤΕ:  Επιπτώσεις μιας ακατάσχετης ουζοποσίας στο Άργος

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!