ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Καταγγελία Λαμπρόπουλου και άλλων πέντε συμβούλων του Δήμου Ναυπλιέων

Ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ναυπλιέων Βαγγέλη Λαμπρόπουλου

Σας παραθέτω την με ημερομηνία 4/06/2021 καταγγελία εμού και των πέντε Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ναυπλιέων, απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμετάσχουμε στη σημερινή συνεδρίαση:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΚΟΙΝ: Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, κατοίκου Ναυπλίου Δημοτικού Συμβούλου
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ , κατοίκου Ναυπλίου, Δημοτικού Συμβούλου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ, κατοίκου Ναυπλίου, Δημοτικού Συμβούλου
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, κατοίκου Ναυπλίου, Δημοτικού Συμβούλου
ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΔΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, κατοίκου Μάνεσι του Δήμου Ναυπλιένω, Δημοτικού Συμβούλου
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ κατοίκου Ασίνης του Δήμου Ναυπλιέων, Δημοτικού Συμβούλου.


Με την παρούσα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την απαράδεκτη πρακτική που ακολουθείται από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου με την εντολή του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημητρίου Κωστούρου, και αφορά τον τρόπο λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αυτός εγκρίθηκε ομόφωνα δυνάμει της υπ’ αρ. 148/2012 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίζεται ότι «οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες». Και τούτο προς εξυπηρέτηση των Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες, ως δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι ή τυγχάνουν ελεύθεροι επαγγελματίες όπως η πλειοψηφία ημών.

Εσείς όμως κατά παράβαση του Κανονισμού επιλέγετε και ορίζετε τις συνεδριάσεις πρωινές ή μεσημβρινές ώρες κατά κανόνα δίχως να υπάρχει ή να επικαλείστε στις προσκλήσεις σας , κάποιο εξαιρετικό λόγο που να δικαιολογεί αυτό.

Τούτο το γεγονός παρακωλύει σφόδρα την άσκηση των καθηκόντων μας ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αφού αναγκαζόμαστε προκειμένου να συμμετάσχουμε στις συνεδριάσεις, είτε να εγκαταλείψουμε τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις είτε να απουσιάζουμε από τις συνεδριάσεις.

Eπίσης σύμφωνα με το Άρθρο 5 του ως άνω Κανονισμού, ορίζεται ότι οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες. Στους δημοσιογράφους και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων.

Εσείς όμως ενώ έχετε τη δυνατότητα και οικονομικά και τεχνικά να καλύπτετε τις συνεδριάσεις με τηλεοπτικά μέσα ακόμη και την ζωντανή μετάδοση τους μέσω του youtube και του καναλιού του Δήμου, δεν το πράττετε, με αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται οι πολίτες για τις θέσεις και τις ερωτήσεις των δημοτικών παρατάξεων και τον έλεγχο της εξουσίας μέσω του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το γεγονός δεν είναι σκόπιμο, αν και εξυπηρετεί απόλυτα το Δήμαρχο κ. Κωστούρο αφού με την πρακτική αυτή βρίσκει ευκαιρία να μην απαντά στα ερωτήματά μας για τις διαβόητες απευθείας αναθέσεις έργων σε συγκεκριμένους εργολάβους, για την κακή διοίκηση επί των οικονομικών θεμάτων του Δήμου και για τις επιπόλαιες αποφάσεις του που επιβαρύνουν το Δήμο μας με χιλιάδες Ευρώ.

Επειδή όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας αφήσουμε να λαμβάνετε αποφάσεις ερήμην μας σε βάρος των Ναυπλιέων πολιτών.
Επειδή έχετε υποχρέωση εκ του Νόμου να εφαρμόζετε κατά γράμμα και να τηρείτε ευλαβικά και απαρέγκλιτα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας καταγγέλλουμε για την ανωτέρω ευθεία παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Σας καλούμε να σταματήσετε άμεσα την ανωτέρω πρακτική και να συμμορφωθείτε με τον Κανονισμό.
Σας δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σας καλούμε να αναγνώσετε την παρούσα καταγγελία κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέλος με την παρούσα Ζητούμε να διαβιβαστεί η παρούσα μας από τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου στο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης από τον οποίο ζητούμε τον έλεγχο νομιμότητας της ως άνω περιγραφόμενης πρακτικής».

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;