ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Σοκ από τις καταγγελίες για «μαύρη» εργασία στον Δήμο Ναυπλιέων

Αδήλωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι!

Σοβαρές καταγγελίες για τον Δήμο Ναυπλιέων έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Δύο εργαζόμενοι στον Δήμο Ναυπλιέων απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς (ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ, Αρχή Διαφάνειας κ.α.), χωρίς να υφίσταται οποιαδήποτε επίσημη σχέση με τον Δήμο και χωρίς να αμείβονται ορθά και να είναι νομίμως ασφαλισμένοι.
Οι καταγγελίες αυτές, τις οποίες καλούνται να κρίνουν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, εγείρουν σημαντικά ζητήματα, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Ναυπλιέων, αφού η παροχή εργασίας χωρίς νόμιμη ασφάλιση είναι τουλάχιστον παράνομη, πολλώ δε μάλλον, όταν ο εργαζόμενος παρέχει τις υπηρεσίες του σε ένα Δημόσιο Φορέα, όπως ο Δήμος.
Για το θέμα συνδρίασε εκτάκτως το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου και με ανακοίνωσή του κάλεσε τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να προβούν σε διερεύνηση των καταγγελιών άμεσα και στην επιβολή των κυρώσεων, που αρμόζουν στην βαρύτητα των παραβάσεων.
Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου απαίτησε να διερευνηθεί άμεσα, ποιος ευθύνεται για το γεγονός, ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι απασχολούνται στον Δήμο χωρίς να έχουν προσληφθεί νομίμως. Ποιος έδωσε τις εντολές, σε γνώση ποιου τελούσε το καθεστώς αυτό και τελικά ποιος ευθύνεται για την παράνομη κατάσταση, που διαμορφώθηκε εις βάρος των εργαζομένων.
Είναι δυνατόν εν έτει 2023 να υπάρχει μαύρη εργασία στους Δήμους;
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτηση του Δήμου Ναυπλιέων.
.
Διαβάστε ακόμη:
Ναύπλιο | Ανεπίτρεπτη η στάση του ΔΟΠΠΑΤ απέναντι σε γονείς και κηδεμόνες

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;