ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Κι όμως, το μπλε κομμάτι της γόμας δεν είναι για να σβήνουμε το στυλό

Κι όμως, το μπλε κομμάτι της γόμας δεν είναι για να σβήνουμε το στυλό

Το μπλε κομμάτι σχεδιάστηκε επίσης για να σβήνει το μολύβι όπως και το κόκκινο μέρος- και όχι το στυλό- αλλά σε πιο σκληρά και χοντρά χαρτιά.
Αν και όλοι περάσαμε την παιδική μας ηλικία και δη τα σχολικά μας χρόνια νομίζοντας οτι η κλασική κόκκινη και μπλε γόμα σβήνει τόσο το μολύβι όσο και το στυλό, τελικά αυτό φαίνεται να μην ισχύει και να είναι απλά…. ένας μύθος. Και όμως καλά διαβάσατε.
Σύμφωνα με το gazzetta τόσο το κόκκινο μέρος μιας γόμας όσο και το μπλε τελικά είναι για να σβήνουν το μολύβι, απλώς η μπλε μεριά είναι για πιο σκληρά και χοντρά χαρτιά.
Βέβαια αυτό μάλλον εξηγεί γιατί με μανία όταν σβήναμε το στυλό με τη μπλε μεριά τελικά δεν έσβηνε, δεν έσβηνε καλά ή απλώς σκιζόταν το χαρτί.
Και κάπως έτσι, μια παιδική ανάμνηση που φαίνεται οτι είχαμε όλοι λάθος στο μυαλό μας καταρρίφθηκε και εμείς γίναμε λίγο σοφότεροι ακόμα.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;