ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Κλείδωσαν: Τα 2 μέτρα που θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς

Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων έφτασε.

Σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Άκης Σκέρτσος με τον Νίκο Χαρδαλιά. Όπως σημειώθηκε σχετικά, η κυβέρνηση αναλογιζόμενη την κόπωση των πολιτών πήρε αυτή την απόφαση.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε προσδοκίες ότι το lockdown θα αρθεί σταδιακά. Στο κάδρο μπήκε και το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης με αυστηρούς περιορισμούς και τήρηση των υφιστάμενων μέτρων.

Ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ξεπέρασε τους 700, γεγονός που δείχνει και την πίεση που υπάρχει στο σύστημα υγείας. Κάπως έτσι αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Παρασκευής.

Όλα στα στοιχεία συνηγορούν ότι οδηγούμαστε σε παράταση του lockdown. Ακόμη, το άνοιγμα του λιανεμπορίου δε θα γίνει στις 29 Μαρτίου ενώ τοποθετείται στις 14 Απριλίου. Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου είναι πιθανό να ανοίξει και η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους βέβαια.

Το μεγάλο ερώτημα αφορά σαφώς το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Η επιστροφή των μαθητών της τρίτης Λυκείου δρομολογείται για τις 14 Απριλίου. Οι υπόλοιπες βαθμίδες θα επιστρέψουν σταδιακά, ενώ δεν είναι αποκλείεται παράταση της σχολικής χρονιάς.

Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Απριλίου θα κριθεί και πώς θα είναι το φετινό Πάσχα. Εάν αρχίσει η πτωτική πορεία του επιδημιολογικού φορτίου και διαφανεί πως μπορεί μέχρι το τέλος Απριλίου να φθάσουμε σε ικανοποιητικό βαθμό μειωμένων κρουσμάτων, τότε είναι πιθανό να ανοίξει η εστίαση ακόμη και την Μεγάλη Εβδομάδα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα και να δοθεί και η δυνατότητα μετακίνησης εκτός νομού. Για τη μετακίνηση εκτός νομού βέβαια θα πρέπει να πέσουν σημαντικά οι νέες λοιμώξεις πριν η κυβέρνηση δώσει το πράσινο φως για να πάμε στα χωριά μας

Πηγή.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;