ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κοιλάδα: Το γραφικό ψαροχώρι της Ερμιονίδας (Vid)

Η ιστορία, οι παραλίες και τα αξιοθέατα

Το λιμάνι της, μέχρι τη δεκαετία του ’50, συνέδεε την Ερμιονίδα με την Αργοναυπλία
Η Κοιλάδα είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Αργολίδας. Βρίσκεται στην επαρχία Ερμιονίδας, τρία χλμ. δυτικά του Κρανιδίου και αποτελεί ουσιαστικά το επίνειο του Κρανιδίου.
Το λιμάνι της συνέδεε μέχρι τη δεκαετία του ’50 περίπου, την Ερμιονίδα με την Ναυπλία μέχρι να δημιουργηθεί ο οδικός άξονας Επιδαύρου – Κρανιδίου.
Η Κοιλάδα διαθέτει αρκετές παραλίες κοντά στον οικισμό και κατά την καλοκαιρινή περίοδο δέχεται αρκετούς επισκέπτες. Περισσότερο γνωστή όμως, είναι για το σπήλαιο Φράγχθι το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της. Στο σπήλαιο Φράγχθι βρέθηκαν ορισμένα από τα σημαντικότερα προϊστορικά ευρήματα στον ελλαδικό χώρο.
Μπροστά στο λιμάνι της Κοιλάδας είναι και το νησάκι Κορωνίδα, το οποίο ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια των Λιβανών. Η Κοιλάδα ανήκει στον δήμο Ερμιονίδας και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 1.106 κάτοικοι. Ο κεντρικός ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Στο δημοτικό διαμέρισμα της Κοιλάδας που είναι ένα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα που αποτελούσαν τον καποδιστριακό δήμο Κρανιδίου ανήκουν επίσης οι παραθεριστικοί μικροί οικισμοί Δορούφι και Κάμπος καθώς και η νησίδα Κορωνίδα.
Με βάση ιστορικών γνώσεων το παραθαλάσσιο χωριό της Κοιλάδας, ονομαζόταν Μάσιτας κατά την αρχαιότητα.
ΔΕΙΤΕ:  Αυτοκίνητο στην Αργολίδα τυλίχθηκε στις φλόγες

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!