ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Κορονοϊός: Μάρτιο ή Απρίλιο το φάρμακο για άμεση ανοσία – Σε ποιους θα χορηγείται

Φάρμακο το οποίο δίνει άμεση ανοσία στον κορονοϊό ευελπιστούν πως βρήκαν Βρετανοί επιστήμονες.

Πρόκειται για μια θεραπεία με αντισώματα οι οποία θα χορηγείται σε άτομα που έχουν εκτεθεί στην Covid-19 και θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, εάν το φάρμακο εγκριθεί άμεσα από την αρμόδια αρχή αφότου πρώτα ελεγχθούν τα στοιχεία της μελέτης, θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2021.

Το φάρμακο, το οποίο έχει αναπτυχθεί από το UCLH και την AstraZeneca, την ίδια βρετανική φαρμακευτική εταιρεία που μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δημιούργησε ένα από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που αναμένεται να εγκρίνει η Ρυθμιστική Υπηρεσία φαρμάκων και υγειονομικής περίθαλψης στη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα.  Η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι οι δοκιμές θα δείξουν ότι το κοκτέιλ των αντισωμάτων που περιέχονται στο φάρμακο θα προστατεύει μακροπρόθεσμα από τον κορονοϊό, δηλαδή για διάστημα από 6 μήνες έως 1 χρόνο. Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή το λαμβάνουν σε δύο δόσεις, τη μία μετά την άλλη. 

Σύμφωνα με τη Dailymail, Βρετανοί επιστήμονες από το University College London Hospitals NHS (UCLH) έχουν ήδη χορηγήσει το φάρμακο σε δέκα άτομα στο πλαίσιο της νέας δοκιμής που ονομάζεται Storm Chaser, ενώ σκοπεύουν να δοκιμάσουν τη νέα θεραπεία σε 1.125 άτομα σε όλο τον κόσμο

Σε ποιους θα χορηγείται το φάρμακο

Εάν εγκριθεί το φάρμακο κατά του κορονοϊού, θα μπορεί να προσφερθεί σε κάποιον που έχει εκτεθεί στον ιό τις προηγούμενες οκτώ ημέρες και θα του προσφέρει άμεση ανοσία ενάντια στην ασθένεια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το φάρμακο θα προφέρει άμεση και μακροπρόθεσμη προστασία σε ασθενείς, όταν θα είναι πολύ αργά για να τους χορηγηθεί ένα εμβόλιο. Μάλιστα αναφέρονται και συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να χορηγηθεί: 

  • σε ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται
  • σε εργαζομένους σε υγειονομικά κέντρα
  • σε άτομα που κατοικούν σε σπίτια όπου κάποιος νοσεί από κορονοϊό, προκειμένου να μην κολλήσουν (ακόμα και αν έχουν κάνει εμβόλιο)
  • σε φοιτητές, καθώς έχει παρατηρηθεί πως στη συγκεκριμένη ομάδα ο ιός μεταδίδεται ταχύτατα

Ο Paul Hunter, καθηγητής ιατρικής στο University of East Anglia που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες, δήλωσε ότι η νέα θεραπεία θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των θανάτων από Covid. «Εάν αντιμετωπίζετε εστίες σε περιβάλλοντα όπως τα κέντρα φροντίδας ή εάν έχετε ασθενείς που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από Covid, όπως οι ηλικιωμένοι, τότε αυτό θα μπορούσε να σώσει πολλές ζωές. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι δοκιμές που βρίσκονται στη φάση 3, θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να κρατήσει ζωντανούς ανθρώπους που διαφορετικά θα πέθαιναν. Άρα πρέπει να είναι πολύ σημαντικό», είπε.

πηγή
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;