Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown οι Σέρρες με 239 ενεργά κρούσματα – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

«Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown οι Σέρρες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας, στην έναρξη της σύσκεψης υπό τον Ν.Χαρδαλιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως στην περιοχή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα και 442 επαφές υψηλού κινδύνου.

«Η Βόρεια Ελλάδα δέχεται μεγάλη επιδημιολογική επίθεση», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Σερρών, παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Όπως είπε ο υφυπουργός, στην περιοχή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα, με μεγάλες μετακινήσεις σε άλλες περιοχές στη συντριπτική πλειοψηφία τους, ενώ 442 στενές επαφές υψηλού κινδύνου.

ΔΕΙΤΕ:  Επιλέξαμε τις πιο ωραίες παραλίες της Αργολίδας

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε εντατικοποίηση ελέγχων, στοχευμένα τεστ και ενημέρωση του κόσμου για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε, ότι δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας.

«Άμεσοι σύμμαχοί μας οι νέοι άνθρωποι», τόνισε, καλώντας τους να δώσουν μαζί τη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. «Η περιοχή έχει δείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας, ότι μπορεί να την κερδίσει», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία, καθώς όπως είπε, δεν παρουσιάζουν εσωτερική συρροή. «Είναι ένα θέμα, το πού θα βρίσκονται τα παιδιά, εάν είναι κλειστά τα σχολεία. Παντού στον κόσμο τα σχολεία κλείνουν τελευταία. Ωστόσο, παραμένουμε σε συναγερμό», δήλωσε.

ΔΕΙΤΕ:  Κιβέρι, ένας ιδανικός προορισμός διακοπών!

Τζιτζικώστας: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown η περιοχή

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο δήμο Σερρών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown.

Ο κ.Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης, τόνισε ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών.

ΔΕΙΤΕ:  Επιλέξαμε τις πιο ωραίες παραλίες της Αργολίδας

«Η αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας, «είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο επίπεδο 4».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

ΠΗΓΗ

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!