ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Κορωνοϊός: Γι’ αυτό αποφασίστηκε ο άμεσος εμβολιασμός των 30αρηδων!

Πώς θα κλείσετε ραντεβού;

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται στην Ελλάδα η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού με στόχο να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία το συντομότερο δυνατό.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η είσοδος νέων ηλικιακών ομάδων στις πλατφόρμες των ραντεβού, καθώς από τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους άνω των 30 ετών, ενώ χάρη στη δυνατότητα που υπάρχει λόγω των αποθεμάτων του εμβολίου της AstraZeneca, δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα ανοίγει από τη Μ. Τρίτη 27 Απριλίου.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

  • Την Τετάρτη, 21 Απριλίου, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 55 – 59.
  • Το Σάββατο 24 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54.
  • Τη Μεγάλη Τρίτη, 27/4 οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 θα μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τις ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49 ετών.

Να σημειωθεί ότι οι εμβολιασμοί το Μάιο θα ανοίξουν στις 4 του μήνα και η δυναμικότητα του συστήματος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ.

Μάλιστα, το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων επεκτείνεται έως τις 10 το βράδυ και, ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων, θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία τους. Παράλληλα, το Μάιο θα υπάρχουν 1.471 εμβολιαστικά κέντρα και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί καθώς θα προστεθούν δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;