ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Κρατάει τιμή το λεμόνι στην Αργολίδα: Αυτή τη στιγμή κόβουν με 60 λεπτά


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή του λεμονιού στην Κορινθία και στην Αργολίδα και όλα δείχνουν ότι η φετινή χρονιά δεν θα απογοητεύσει τους παραγωγούς.
Όπως εξηγεί ο γεωπόνος και παραγωγός Κωνσταντίνος Πάπας από την Κόρινθο, «το λεμόνι βρίσκεται σε μία καθοδική πορεία εν μέρει αναμενόμενη και σε μία ύφεση σε ό,τι αφορά τη ζήτηση. Όταν ξεκίνησε ήταν στα 70 λεπτά, ενώ τώρα είναι στα 60 με 65 λεπτά. Αυτό που προβληματίζει είναι ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση».
Οι προσπάθειες για μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της υπολίπανσης ή της μείωσης της άρδευσης είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής. Στη συνέχεια, ο κ. Πάπας σημειώνει ότι «η μείωση της ζήτησης έχει σχέση και με το γεγονός ότι φέτος πήγαμε έναν μήνα πίσω στη συγκομιδή λόγω των καιρικών συνθηκών και τώρα μπαίνουν στην αγορά και άλλες ποσότητες. Οι καιρικές συνθήκες έφεραν και μικροκαρπία, ενώ κάποια μπορεί και να χαθούν στην πορεία».
Στους προβληματισμούς για την καλλιέργεια είναι ότι εγκαταλείπουν οι μικροκαλλιεργητές και οι ιδιώτες που το είχαν ως συμπληρωματικό εισόδημα.
Στην Αργολίδα, ο παραγωγός Νίκος Χασάπης από το Κιβέρι αναφέρει ότι «το λεμόνι είναι καλλιέργεια που κρατά την τιμή του. Αυτήν τη στιγμή, κόβουμε με 60 λεπτά. Είναι μία καλή τιμή και μέχρι τώρα δεν είχαμε προβλήματα. Την περασμένη χρονιά, είχαμε πολύ χαμηλή τιμή που ήταν στα 40 λεπτά. Το χειρότερο ήταν ότι αναγκαστήκαμε να πάμε λεμόνια και για χυμοποίηση».

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;