ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κυκλοφόρησε βιντεοπαιχνίδι για να παίζετε… στη δουλειά

Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι, σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα λάνσαρε η εταιρεία Kaspersky

Ένα νέο βιντεοπαιχνίδι, σχεδιασμένο για κινητά τηλέφωνα λάνσαρε η εταιρεία Kaspersky, με στόχο να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους ως προς την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

 

Το παιχνίδι έχει τίτλο [Dis]connected και έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ενισχύσει τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά προγράμματα ενημέρωσης αναφορικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών γνώσεων των εργαζομένων.

 

Όπως, μάλιστα, φανερώνει πρόσφατη έρευνα της εταιρείας, μολονότι το 50% των επιχειρήσεων πληροφορικής διαθέτει εκπαιδευτικά προγράμματα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, συχνά οι εργαζόμενοι είναι απρόθυμοι να τα παρακολουθήσουν και δεν αντιλαμβάνονται πώς η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο επηρεάζει τη ζωή τους. Έτσι, ακόμα και εάν παρακολουθήσουν κάποιο τέτοιο πρόγραμμα δεν ακολουθούν τις πρακτικές που διδάχθηκαν. Αυτός είναι και ο λόγος που η Kaspersky αποφάσισε να κάνει την εκπαίδευση πιο ελκυστική, σχεδιάζοντας ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο μέλλον, σε μια εποχή όπου οι έξυπνες συσκευές είναι σε θέση να μαγειρεύουν πρωινό, ενώ τα υποβρύχια σπίτια και η επαυξημένη πραγματικότητα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας.
 
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο εργαζόμενος αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, στις οποίες καλείται να ανταπεξέλθει διατηρώντας τις ισορροπίες. Η ιστορία έχει πολλές εναλλακτικές καταλήξεις ανάλογα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Στοιχεία κυβερνοασφάλειας είναι φυσικά ενταγμένα στην πλοκή, προκειμένου να δείξουν πώς οι αποφάσεις που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη σφαίρα μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ή στην κατάρρευση των στόχων του χαρακτήρα. Συνολικά, το παιχνίδι διαρκεί μια ώρα και αποτελείται από ξεχωριστές συνεδρίες, περίπου δέκα λεπτών.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν”!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!