ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους Μυκηνών: “Αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας”

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους- Μυκηνών με επιστολή την οποία απέστειλε ζητάει την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να αρθούν τα απαγορευτικά μέτρα στο κυνήγι κατά την περίοδο του lockdown.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 19
10674 ΑΘΗΝΑ

“Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους που αντιπροσωπεύει τους Κυνηγούς του Δήμου Άργους Μυκηνών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό των Κυνηγών από την δραστηριότητα τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι στα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση ως προς την προστασία των πολιτών από την πανδημία. Αισθανόμαστε όμως πολίτες δεύτερης κατηγορίας ως Κυνηγοί.

ΔΕΙΤΕ:  Πλησιάζει την κορυφή ο Παναργειακός: Κέρδισε τον Παναιγιάλειο και τις εντυπώσεις! (Vid)

Είναι ακατανόητο κατηγορίες πολιτών να εξαιρούνται των μέτρων κατά της πανδημίας όπως Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ {άμεση επαφή} Ορειβασία Πεζοπορία ,Καγιάκ ,σκοποβολή, Ποδηλασία κ.α. Και το κυνήγι που δια νόμου χαρακτηρίζεται ως άθλημα Ν. 86/69 Αρθ.251 περ. 1 όπως και ο Κ.Α.Δ. 9490 να μην εξαιρείται.

Είναι ακατανόητο πως μπορεί το Κυνήγι να αποτελεί κίνδυνο για την διασπορά του Κορωνοϊου όταν είναι γνωστό ότι το Κυνήγι διεξάγεται από μεμονωμένα άτομα στην ύπαιθρο. Αντίθετα θεωρούμε ότι έπρεπε να επιβληθεί η άσκηση του Κυνηγίου σε 200.000 Κυνηγούς στην ύπαιθρο ώστε να αποφορτιστεί ο συνωστισμός .

ΔΕΙΤΕ:  8+1 περιοχές του Δήμου Άργους Μυκηνών θα μείνουν χωρίς ρεύμα - Πότε και γιατί

Σεβόμαστε την προσπάθεια της κυβέρνησης για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού και είναι υποχρέωση μας ως υπεύθυνοι πολίτες να υπακούσουμε .Έχουμε όμως και το συνταγματικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας ενώπιον δύο μέτρων και σταθμών στις ίδιες δραστηριότητες.

Αναμέναμε μέχρι και σήμερα να επανεξεταστεί το αίτημα των 200.000 κυνηγών και να δοθεί μια λύση με όλα τα πρωτόκολλα προστασίας. Μάσκα και στα δύο άτομα ή ακόμα και σε ένα κατά τις μετακινήσεις μας εντός του νομού κατοικίας.

ΔΕΙΤΕ:  Γιάννης Γεωργόπουλος: «Κάναμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την Ανακύκλωση»

Για αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε για την εμμονή του κ. Υφυπουργού Πολιτικής προστασίας και για τη χωρίς λογική απόφασή του να μην επιτρέψει την μετακίνηση για κυνήγι. Είναι πλέον στην αποκλειστική αρμοδιότητα σας να δώσετε μία δίκαιη λύση σε 200.000 Έλληνες πολίτες και να αποδείξετε ότι είστε Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Μετά τιμής το Δ.Σ του κυνηγετικού Συλλόγου Άργους.”

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!