ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

«Κωνσταντίνεια 2022» στο Ναύπλιο: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Συνέντευξη τύπου με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων «Κωνσταντίνεια 2022» παραχώρησαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγιών Κωνσταντίνου και Ελένης π. Γεώργιος Φρίμης και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Ένα από τα ιερότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, θα τεθεί για προσκύνηση από τις 17 Μαΐου και για μια εβδομάδα στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα στο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Συνοικισμό Νέο Βυζάντιο.
Η υποδοχή της από το Βέρμιο θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο την Τρίτη 17 Μαΐου, στις 19:00, επί της οδού Άργους και στο ύψος με της συμβολής με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, ενώ θα αναχωρήσει την Τρίτη 24 Μαΐου.
Τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πλαισιώνουν πλούσιες πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις με την ονομασία “Κωνσταντίνεια 2022”.
Ξεχωρίζουν, η μουσικοχορευτική εκδήλωση με την Αρετή Κετιμέ την Κυριακή 22/5 στις 20:00 και η εκδηλωση την Δευτέρα 23/5 στις 19:30 με τίτλο “Στροβιλισμοί στην ιστορία της πόλης: Ο Συνοικισμός θυμάται” από το 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας, τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο και τον Δήμο Ναυπλιέων, ενώ συμμετέχουν ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας “Παναγία Σουμελά”, το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού και το 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;