ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κόβουν µε καλές τιµές τις χοντρές και πρώιµες Ναβαλίνες στην Αργολίδα

Στην ελληνική αγορά οι χοντρές και πρώιµες Ναβαλίνες πωλούνται στα 35-40 λεπτά στην Αργολίδα και στα 30-35 στο Μεσολόγγι

Συνολικά στην Ευρωπαϊκή αγορά δεν παρουσιάζεται ακόμη κινητικότητα, καθώς τα αποθέματα χωρών όπως η Νότια Αφρική κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, με τις συναλλαγές να είναι λίγες για ναβαλίνες και σε χαμηλότερες από το συνηθισμένο τιμές.
Εισαγωγείς και λιανοπωλητές έχουν κρατήσει απόθεμα νοτιοαφρικανικών πορτοκαλιών και επιβραδύνουν έτσι την ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης, μικρότερη παρουσιάζεται φέτος και η ιταλική παραγωγή, με την πτώση να πλησιάζει το 30%.
Οι πρώτες κοπές ναβαλίνων έχουν πλέον πραγματοποιηθεί και στην Ισπανία ενώ παράλληλα προβλέπεται για φέτος μία μικρή άνοδο 0,4% στις ποσότητες πορτοκαλιών, κάτι που θα φέρει την ισπανική παραγωγή οριακά πάνω από τους 3.500.000 τόνους.
Οι τιμές αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, σύμφωνα με συντελεστές της αγοράς είναι προσωρινά σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σχεδόν στη μισή τιμή της περσινής εμπορικής περιόδου, γύρω στα 15 με 20 λεπτά, σε μία ιδιαίτερη συγκυρία όπου το καλλιεργητικό κόστος αυξάνεται ραγδαία λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης στις τιμές των λιπασμάτων.
Η ελληνική αγορά
Ξεκινούν οι κοπές µε καλές τιµές για τις χοντρές και πρώιµες Ναβαλίνες στα 35-40 λεπτά καθαρά για τον παραγωγό στην Αργολίδα, µε τα µεγάλα µεγέθη να αναµένεται να κρατήσουν υψηλές τιµές και το επόµενο χρονικό διάστηµα παρά την αύξηση των διαθέσιµων ποσοτήτων µετά τον Νοέµβριο.
Στην Αιτωλοακαρνανία, οι τιµές διαφέρουν κατά 5 περίπου λεπτά προς τα κάτω, από 30 έως 35 λεπτά, µε την τιµή να αναµένεται να σταθεροποιηθεί περί τα 25 λεπτά όταν αρχίσουν να αυξάνονται τα σάκχαρα.
Για την εξαγωγή, η τιµή αγγίζει οριακά τα 30 λεπτά σύμφωνα με παραγωγούς και εξαρτάται κυρίως από το µέγεθος του καρπού, µία χρονιά µε µειωµένες ποσότητες κυρίως στα µεγάλα φρούτα.
Παραγωγοί από το Μεσολόγγι λένε στην Agrenda πως η φετινή σοδειά είναι εµφανώς µειωµένη, µε τα µεγάλα σε ηλικία δέντρα να χάνουν έως και 70% των καρπών τους. Την παρτίδα σώζουν οι φυτεύσεις της τελευταίας πενταετίας, που αναπληρώνουν µέρος της χαµένης παραγωγικότητας λόγω του παγετού της περασµένης άνοιξης.
Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!