ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κόκκινη κάρτα: Ποιους υπουργούς τελειώνει ο δυσαρεστημένος Μητσοτάκης

Τέλος στις προεκλογικές συμπεριφορές των υπουργών του.

Δύο ήταν τα μηνύματα που επέλεξε να στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε σαφείς προειδοποίηση προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
«Έχω πει πολλές φορές ότι θα εξαντλήσουμε την τετραετία. Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα. Έχει υποπέσει στην προσοχή μου ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή μου. Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε.
Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών», ήταν το μήνυμα που εστάλη προς πάσα κατεύθυνση των επικεφαλής και όχι μόνο των υπουργείων.
Ο πρωθυπουργός επέλεξε αυτή τη στιγμή, μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα για να υπενθυμίσει ότι παρότι βρισκόμαστε σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών και κάποιοι υπουργοί θα πρέπει να συγκεντρωθούν στο να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης σε βάθος τετραετίας και όχι στην προσωπική τους επανεκλογή.
Το μήνυμα δεν είναι σίγουρο αν λειτούργησε απλά σαν προειδοποίηση ή σαν «κόκκινη» κάρτα σε κάποιους από αυτούς καθώς φαντάζει σχεδόν απίθανο σε μία τέτοια περίοδο να υπάρχουν σκέψεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, εν μέσω τεράστιων προβλημάτων στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!