ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Κόφτης στο ρεύμα: Κλείδωσαν οι ώρες που θα σβήνει το φως από χειμώνα

Το μέτρο θα τους αφορά όλους!

Η Ευρώπη προτετοιμάζεται για τον δυσκολότερο χειμώνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.
Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά πως θα γίνουν οργανωμένες διακοπές ρεύματος συγκεκριμένες ώρες της ημέρας όμως φαίνεται πως το συγκεκριμένο μέτρο «κλειδώνει».
Σύμφωνα με τα Νέα, από τις 9 μέχρι τις 10 το πρωί και από τις 6 έως τις 10 το βράδυ τσιμεντοβιομηχανίες, εργοστάσια αλουμινίου και χαλυβουργίες θα κληθούν υποχρεωτικά να περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος.
Από τις 7 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ προτροπές θα απευθύνονται και σε οικιακούς καταναλωτές, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις ώστε να μην καίνε άσκοπα ρεύμα.
Συγκεκριμένα, οι οικιακοί καταναλωτές, οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις θα καλούνται από τις 7 μέχρι τις 10 το βράδυ να:
  • μην ξεχνούν αναμμένο τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα
  • να ρυθμίζουν τον θερμοστάτη του κλιματιστικού και των σωμάτων φυσικού αερίου στη θερμοκρασία των 19 βαθμών Κελσίου
  • να αποφεύγουν τη χρήση πλυντηρίων και άλλων ενεργοβόρων συσκευών
Οι δύο ταχύτητες μέτρων θα ισχύσουν από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου και τις προαναφερόμενες ώρες, καθώς τότε, και ιδίως τη χειμερινή περίοδο, διαπιστώνονται οι αιχμές της κατανάλωσης ρεύματος. Δηλαδή τα υψηλότερα φορτία ηλεκτρικής ισχύος.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;