ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Κύκλωσε την Κυριακή: Απόλυτος αιφνιδιασμός με την ημερομηνία των εκλογών

Οι παρακολουθήσεις έχουν αυξήσει τις εισηγήσεις στη ΝΔ για τη διεξαγωγή εκλογών

Μια αποστροφή του Κυριακού Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα ήταν αρκετή για να αναθερμάνει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019» σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ σε συνδυασμό με το ότι δεν ανέφερε το σύνηθες (μέχρι πρότινος) «ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας», διαβάστηκε από πολλούς ως «άνοιγμα» για εκλογές στις αρχές του 2023.
Οι παρακολουθήσεις έχουν αυξήσει τις εισηγήσεις στη ΝΔ για τη διεξαγωγή εκλογών. Ομως, όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να εκμαιεύσει πρωθυπουργικές απαντήσεις, ο Μητσοτάκης επιλέγει να κρατά κλειστά χαρτιά για την Κυριακή της απλής αναλογικής και συνεπώς για τη δεύτερη Κυριακή της ενισχυμένης αναλογικής.
Και αυτό από μόνο του οδηγεί πολλούς στην εκτίμηση ότι αφήνει και ο ίδιος ανοιχτά παράθυρα για τυχόν αιφνιδιασμό. Ωστόσο οι γαλάζιοι εμφανίζονται εδώ και μήνες στις συζητήσεις τους μοιρασμένοι στα δύο, σύμφωνα με το Βήμα. Συγκεκριμένα:
Η μία πλευρά ζητεί κάλπες πριν από το Πάσχα, κυκλώνοντας τις Κυριακές 2 ή 9 Απριλίου (με δεύτερη κάλπη στις 30 Απριλίου ή 7 Μαΐου αντίστοιχα)
Η άλλη πλευρά προκρίνει εκλογές μετά τις 21 Μαΐου.

Πηγή


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;