ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κ. Μάκαρης: «Οι έξυπνες πόλεις έχουν ανάγκη από έξυπνους ανθρώπους, που θέλουν, ξέρουν και μπορούν»

Νέα Δυναμική για το Ναύπλιο: πως θα μετατρέψουμε το Ναύπλιο σε «έξυπνη» πόλη αξιοποιώντας την τεχνολογία και την εξειδίκευση, χωρίς να δαπανηθούν υπέρογκα ποσά!
Αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματός μας η συγκεκριμένη κατάθεση προτάσεων και μελετών για την μεταστροφή του Ναυπλίου σε μια πόλη που χρησιμοποιεί τεχνολογία και δεδομένα για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Οι συνεργασίες μας σε επίπεδο επιστημονικών μελετών, με παραδείγματα άλλων πόλεων εντός κι εκτός Ελλάδος, μας οδήγησαν στην διαμόρφωση του Nafplio 2.0 που στόχο έχει:
Βελτίωση της αειφορίας: ένα έξυπνο Ναύπλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, την απόρριψη αποβλήτων και τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο βιώσιμη πόλη και να προστατεύσει το περιβάλλον.
Βελτίωση της κινητικότητας: ένα έξυπνο Ναύπλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να βελτιώσει την κυκλοφορία και τη μετακίνηση των ανθρώπων. Αυτό περιλαμβάνει έξυπνα συστήματα μεταφοράς, όπως ηλεκτρικά οχήματα, αυτόνομα οχήματα και εφαρμογές για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την κίνηση και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Βελτίωση των υπηρεσιών: ένα έξυπνο Ναύπλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους της. Αυτό να περιλαμβάνει έξυπνες εφαρμογές για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, τη διαχείριση της ενέργειας και άλλες υπηρεσίες που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.
Αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης: ένα έξυπνο Ναύπλιο που δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης και προσελκύει επιχειρήσεις και επενδύσεις. Η χρήση τεχνολογίας και δεδομένων μπορεί να δημιουργήσει ένα καινοτόμο και ανταγωνιστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Συνολικά, η έξυπνη πόλη αποσκοπεί στην αναβάθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική ανάπτυξη.
Για τον λόγο αυτό η Νέα Εποχή έχει οριστικοποιήσει τις θέσεις της σε επίπεδο ψηφιοποίησης του Δήμου Ναυπλιέων και προχωρά σε συναντήσεις με καταξιωμένους και αναγνωρισμένους επιστήμονες που είναι πρόθυμοι να συνδράμουν γνώσεις και χρόνο στην υλοποίησή τους.
Οι προτεραιότητές μας είναι η βελτίωση της υποδομής, η ανάπτυξη έξυπνων τεχνολογιών για τη διοίκηση και την ενεργειακή απόδοση, καθώς και η προώθηση της βιωσιμότητας και της ποιότητας ζωής.
Οι προκλήσεις είναι πολλές, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον για το Ναύπλιο.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καινοτόμο οικοσύστημα στο Ναύπλιο, που βασίζεται στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για να αποτελέσει πρότυπο για άλλες πόλεις.
Η Νέα Εποχή είναι έτοιμη να αναλάβει την πρωτοβουλία στην εφαρμογή των νέων αυτών ιδεών και να διευκολύνει το Ναύπλιο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας, προς όφελος κατοίκων, επιχειρηματιών και επισκεπτών.
Γιατί ΕΜΕΙΣ μπορούμε και το αποδεικνύουμε ήδη!
Κωνσταντίνος Μάκαρης
Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!