ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΛΑΛΟΥΚΑ: Εκοιμήθη ο πρώην εφημέριος της Αγίας Βαρβάρας Ευ. Παπαγεωργίου

Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος αναγγέλει μετά θλίψεως την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πρεσβυτέρου Ευαγγέλου Παπαγεωργίου, πρώην Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Αγίας Βαρβάρας Λάλουκα.

Ο αοίδιμος Πρεσβύτερος Ευάγγελος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στο Λάλουκα Αργολίδος το 1937. Τα εγκύκλια γράμματα παρακολούθησε στη γενέτειρά του και αποφοίτησε από την Ειδική Σχολή Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Νυμφεύθηκε το 1963 την Αικατερίνη Καραμάνου με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, τον Δημήτριο και την Δέσποινα. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 8ην Ιουλίου 1979 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άργους και Πρεσβύτερος την 19ην Ιουλίου του ιδίου έτους στον Ι.Ν Τιμίου Σταυρού της Ι.Μονής Οσίας Μακρίνης Αναβάλου Κιβερίου, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Χρυσοστόμου του Β’ (Δεληγιαννοπούλου).

Διορίστηκε τακτικός Εφημέριος την 20ην Ιουλίου 1979 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλέας Άργους. Τον Φεβρουάριο του 1984 μετατέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πουλακίδας και τον Μάρτιο του 1993 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λάλουκα απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2016.

Ο εκλιπών υπήρξε σεμνός Κληρικός, δόκιμος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού, αφοσιωμένος στην αποστολή του, διηκόνησε με ευσυνειδησία, συνέπεια και σύνεση πάντοτε με υπακοή προς την Εκκλησία.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί αύριο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στις 3 μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λάλουκα.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.


 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!
ΔΕΙΤΕ:  Σεισμική δόνηση στο Ναύπλιο

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!