ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μάσκες: Σε ποιους εσωτερικούς χώρους θα μείνουν και το καλοκαίρι – Τι εξετάζεται για σούπερ μάρκετ και κομμωτήρια


Έως το τέλος Μαΐου θα παραμείνουν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους υποχρεωτικές και μετά αλλού θα βγουν και αλλού όχι. Πού θα παραμείνει υποχρεωτική η χρήση τους όμως, ολόκληρο το καλοκαίρι στο πλαίσιο προστασίας από τον κορονοϊό;
Υποχρεωτική αναμένεται να παραμείνει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα νοσοκομεία, τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και στα σχολεία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Η επιτροπή των ειδικών επιμένει στη συνέχιση του μέτρου σε χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος ή κυκλοφορούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Τι εξετάζεται για σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια και χώρους εργασίας
Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια, η σκέψη των ειδικών είναι να φορούν τη μάσκα μόνο οι εργαζόμενοι, εντούτοις ειδικά για τα σούπερ μάρκετ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να την φορούν και οι πελάτες.
Σημειώνεται πως σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι με βάρδιες, φαίνεται πως υπάρχει η σκέψη του να αποφασίζει ο γιατρός εργασίας για το εάν θα συνεχιστεί η χρήση μάσκας ή όχι.
Επιπρόσθετα, οι ειδικοί επεξεργάζονται και το σενάριο μείωσης των Rapid Test σε ανεμβολίαστους κι έτσι από Ιούνιο ενδεχομένως ισχύσει η υποχρέωση πραγματοποίησης ενός Rapid Test την εβδομάδα μόνο για τους εργαζόμενους σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!