Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Μάχη στην Αργολίδα για μια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Τα γράφω από τώρα και να τα θυμάστε:
Ο νέος εκλογικός νόμος φέρνει αλλαγές και προκαλεί πολλές συζητήσεις. Όπως μαθαίνουμε, οι έδρες της Αργολίδας στο περιφερειακό συμβούλιο θα μειωθούν, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την εκλογή των υποψηφίων.
Η μείωση των εδρών όμως, δεν είναι η μοναδική που θα επηρεάσει πολιτικές φιλίες και συνεργασίες, αφού ακόμα πιο σημαντική είναι η πρόβλεψη για δισταυρία.
Και εξηγώ:
Με τον νέο εκλογικό νόμο οι έδρες στην Αργολίδα μειώνονται από 8 σε 7.
Η πρώτη παράταξη θα κερδίσει σίγουρα 3 έδρες και με δυσκολία θα φτάσει στις 4. Οι υπόλοιπες θα μοιραστούν στην αντιπολίτευση. Φυσικά, όλα θα εξαρτηθούν από τα ποσοστά που θα λάβουν οι συνδυασμοί στις εκλογές του 2023.
Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να επιλέγουν μέχρι δύο άτομα που συμμετέχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αντί για τρία.
Η τελευταία αλλαγή που αναφέρουμε είναι και αυτή που θα αλλάξει πολλά πράγματα στο πολιτικό παιχνίδι. Φιλίες, συμμαχίες και συνεργασίες είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν, όμως πλέον οι επιλογές λιγοστεύουν και ο καθένας θα κοιτάξει την πάρτη του.
Ευκαιρία να φανεί ποιοι είναι πράγματι οι δυνατοί και ποιοι οι “υποβασταζόμενοι”. Ποιοι μπορούν να μαζέψουν μόνοι τους τις απαραίτητες ψήφους χωρίς τις πλάτες άλλων και ποιοι δεν μπορούν χωρίς τους δυνατούς… και δεν αναφέρομαι στην αντιπολίτευση!
Για όσους πιάνουν τα μηνύματα… Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!
Ιάσονας Μουσταΐρας

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!