ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μέσω της ΔΕΔΑ τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου σε Άργος και Ναύπλιο


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δήλωσή του -με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της αδειοδότησης από την ΡΑΕ ιδιωτικής εταιρείας για την διανομή φυσικού αερίου στους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης- υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Περιφέρειας:
“Το συγκεκριμένο έργο έπρεπε να αναληφθεί από την ημικρατική ΔΕΔΑ για μία σειρά από πολύ σοβαρούς λόγους, ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης. Η ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) αναλαμβάνει τις πόλεις Άργους και Ναυπλίου, όπου και θα λάβει ενίσχυση από το ΕΣΠΑ / ΠΕΠ” δήλωσε, ειδικότερα, ο Π. Νίκας.
Οπως είναι γνωστό, από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου τελεί υπό ένταξη στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 η ανάπτυξη και λειτουργία δικτύων διανοµής φυσικού αερίου σε δύο 2 αστικά κέντρα και συγκεκριμένα στο Άργος και στο Ναύπλιο, µε προϋπολογισμό 6.000.000 ευρώ και δικαιούχο τη ΔΕΔΑ, που κατέχει τη σχετική άδεια διανοµής φυσικού αερίου στις συγκεκριμένες περιοχές.
Η τροφοδότηση των δικτύων διανοµής στις πόλεις του Άργους και του Ναυπλίου θα πραγµατοποιηθεί µέσω της διασύνδεσής του µε το ΕΣΦΑ (Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου) και στις δαπάνες του έργου περιλαμβάνονται και οι υπόλοιπες υποδομές που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των δικτύων, σύµφωνα µε το θεσμικό και διαχειριστικό πλαίσιο, περί εγκαταστάσεων και λειτουργίας υποδομών φυσικού αερίου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΠΑΡΤΗ
Οπως δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα, στη συνεδρίαση της 17ης Φεβρουαρίου του Δ.Σ. της Ρυθµιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), εγκρίθηκαν οι άδειες διανομής φυσικού αερίου στην εταιρεία “Hengas Α.Ε.” για τον Δήμο Καλαμάτας και τον Δήμο Σπάρτης, με 25ετή διάρκεια.
Σύμφωνα µε τις αποφάσεις έγκρισης ισχύουν τα παρακάτω:
– Στον Δήμο Καλαμάτας το δίκτυο διανοµής φυσικού αερίου θα αποτελείται από αγωγούς χαμηλής πίεσης συνολικού µήκους 9.500 µέτρων, εκ των οποίων τα 1.750 µέτρα θα είναι αγωγός διατοµής Φ160, τα 2.645 µέτρα θα είναι αγωγός διατοµής Φ125 και τα 5.105 µέτρα θα είναι αγωγός διατοµής Φ63 και αφορά 551 συνδέσεις οικιακών καταναλωτών, 242 εμπορικών καταναλωτών, 14 συνδέσεις μεγάλων εμπορικών/βιομηχανικών καταναλωτών.
– Στον Δήμο Σπάρτης το δίκτυο διανοµής φυσικού αερίου θα αποτελείται από αγωγούς χαμηλής πίεσης συνολικού µήκους 10.500 µέτρων, εκ των οποίων τα 2.000 µέτρα θα είναι αγωγός διατοµής Φ160, τα 3.000 µέτρα θα είναι αγωγός διατοµής Φ125 και τα 5.500 µέτρα θα είναι αγωγός διατοµής Φ63 και αφορά 407 συνδέσεις οικιακών καταναλωτών, 193 συνδέσεις εμπορικών καταναλωτών, 26 συνδέσεις µεγάλων εμπορικών /βιομηχανικών καταναλωτων.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!