ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μήλα ή πορτοκάλια – Ποια είναι πιο υγιεινά

Ποια τα οφέλη που προσφέρουν για την υγεία

Είναι γνωστό ότι τα φρούτα, ανάμεσα σε αυτά τα μήλα και τα πορτοκάλια, αποτελούν το Α και το Ω για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, καθώς προσφέρουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που προάγουν την υγεία με διάφορους τρόπους. Ποιο από τα δύο, όμως, είναι πιο υγιεινό; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;
Το Harvard T.H. Το Chan School of Public Health σημειώνει ότι η κατανάλωση αρκετών φρούτων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιακών παθήσεων, να προωθήσει την απώλεια βάρους και να βελτιώσει την υγεία του γαστρεντερικού και των ματιών.
Ποια είναι πιο υγιεινά
Δυστυχώς, όμως, όπως αναφέρει το healthdigest.com, μόνο περίπου το 12% των Αμερικανών ενηλίκων τρώνε πραγματικά αρκετά φρούτα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Όταν πρόκειται, μάλιστα, για τα φρούτα που τρώμε, το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) αναφέρει τα μήλα και τα πορτοκάλια ως τα αγαπημένα των περισσότερων. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι δεν μπορείτε να συγκρίνετε τα μήλα και τα πορτοκάλια, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια, εξηγεί το healthdigest.com.
Όλοι έχουμε ακούσει ότι «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», αλλά αυτό το ρητό θα ταίριαζε εξίσου ή ακόμα καλύτερα για τα πορτοκάλια; Σύμφωνα με το LiveStrong, τα πορτοκάλια περιέχουν πολύ περισσότερη βιταμίνη C, βιταμίνη Α, φολικό οξύ και ασβέστιο. Έχοντας κατά νου όλη αυτή τη διατροφική αξία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα πορτοκάλια και άλλα εσπεριδοειδή είναι από τα πιο ωφέλιμα όταν πρόκειται για τη μείωση του κινδύνου θανάτου και χρόνιων ασθενειών ενός ατόμου, σύμφωνα με το Harvard T. H. Chan School of Public Health.
Τα μήλα και τα πορτοκάλια προσφέρουν διαφορετικά οφέλη για την υγεία
Ωστόσο, το Χάρβαρντ προειδοποιεί να μην βασίζετε τη διατροφή σας μόνο σε ένα φρούτο, καθώς η ποικιλία και η ποσότητα είναι εξίσου σημαντικές. Κανένα φρούτο μόνο του δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες της υγείας σας. Τα μήλα προσφέρουν περισσότερες φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ και μαγγάνιο και κερκετίνη και σύμφωνα με το Χάρβαρντ, μπορεί να αποδειχθούν πιο ευεργετικά όσον αφορά την απώλεια βάρους και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.
Λοιπόν, ποιο φρούτο είναι πιο υγιεινό; Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας με βάση τις προσωπικές σας προτεραιότητες. Το σίγουρο, ωστόσο, είναι ότι και τα δύο προσφέρουν μοναδικά οφέλη για την υγεία και η προσθήκη και των δύο στη διατροφή σας θα αποτελεί πιο υγιεινή επιλογή από το να προσθέσετε ένα ή κανένα.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!