ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Μήνυμα του Δημάρχου Ναυπλιέων για την Ημέρα της Γυναίκας


Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τονίζοντας την ανάγκη της ενδυνάμωσης της θέσης των γυναικών στην κοινωνία μέσα από ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα.
Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις για την ισότητα των δύο φύλων, οι γυναίκες όμως εξακολουθούν να παραμένουν ευάλωτες και να βιώνουν κοινωνικές διακρίσεις, εργασιακές ανισότητες και φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος τους.
Το γεγονός αυτό ακόμα πιο επιτακτικό να ενισχυθεί το πλέγμα των προστατευτικών διατάξεων από την πλευρά της Πολιτείας. Ο πόλεμος που συνεχίζεται στην Ουκρανία έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι εικόνες με γυναίκες που πολεμούν, συνεχίζουν να εργάζονται παρά τις αντίξοες συνθήκες, γυναίκες – μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά τους που είτε προσπαθούν να προστατευθούν μέσα στα καταφύγια είτε επέλεξαν μέσα στην αβεβαιότητα και στον φόβο να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να φτάσουν σε ασφαλές μέρος για να τα σώσουν και να σωθούν καταδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο το χρέος που έχουμε ως πολίτες της Ευρώπης να τιμήσουμε το γυναικείο φύλο εκφράζοντας τον θαυμασμό και τον σεβασμό που αρμόζει στην περίσταση χωρίς καμία διάκριση. Ως Δήμος Ναυπλιέων αντιλαμβανόμενοι τον πολυσήμαντο ρόλο της δίνουμε ιδιαίτερο βάρος και έχουμε δημιουργήσει δομές στήριξης για εργαζόμενες μητέρες, άνεργες και μέλη μονογονεϊκών οικογενειών προσβλέποντας στη βελτίωση και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους.
Σε μια εποχή που οι διαχρονικές αξίες βρίσκονται σε κρίση, όπου η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται εξαιτίας της πανδημίας είναι ανάγκη να ενισχυθεί μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις ο ρόλος της γυναίκας μέσα στην κοινωνία.
Ως Δήμος Ναυπλιέων θα συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των γυναικών στην πράξη στηρίζοντας και αναδεικνύοντας την πολύεπίπεδη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του τόπου μας.
 
Δημήτρης Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;