Μεγάλη επιτυχία για το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άργους – Μυκηνών
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκανε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε Αργολίδα και Αττική
Μεγάλη επιτυχία για το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άργους – Μυκηνών αποτέλεσε η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας είχαν μετατρέψει σε στόχο πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα, οχήματα αλλά και οικίες σε Αττική και Αργολίδα.
Οι κατηγορούμενοι είναι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας από 28 έως 36 ετών, καθώς και ένας άγνωστος συνεργός τους, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Παράλληλα, συνελήφθη στις 20 Αυγούστου 2025 μια 36χρονη αλλοδαπή, μέλος της ομάδας, για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Ο τρόπος δράσης
Από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουλίου 2025, οι δράστες συγκρότησαν οργανωμένη ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών. Η 36χρονη αναλάμβανε να ενοικιάζει οχήματα από εταιρείες ενοικίασης, χρησιμοποιώντας πλαστή άδεια ικανότητας οδηγού. Στη συνέχεια, μαζί με τους συνεργούς της, μετέβαιναν σε περιοχές της Αττικής και της Αργολίδας όπου προχωρούσαν σε ληστείες και διαρρήξεις.
Δεν δίσταζαν να αφαιρούν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και εμπορεύματα, προκαλώντας φθορές και εξαφανιζόμενοι άμεσα, αφήνοντας πίσω τους υλικές ζημιές αλλά και τρόμο στα θύματά τους.
Ο απολογισμός της δράσης
Η έρευνα αποκάλυψε ότι σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων είχαν διαπράξει 11 αξιόποινες πράξεις:
2 ληστείες και 1 απόπειρα ληστείας σε πρατήρια υγρών καυσίμων
1 ληστεία σε οικία
1 ληστεία σε κατάστημα
2 διαρρήξεις σε οχήματα
3 διαρρήξεις καταστημάτων
1 διάρρηξη οικίας
Το παράνομο περιουσιακό όφελος της ομάδας ξεπερνά τις 13.500 ευρώ, ποσό που καταδεικνύει τη συστηματική και επαγγελματική δράση τους.



























