ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μεγάλη ευλογία για την Αργολίδα! Υποδέχεται Ιερό Λείψανο της Οσίας Γαβριηλίας

Μεγάλη ευλογία για την Αργολίδα!

“Η Γερόντισσα ήταν μία συνεχής χαρά, μία συνεχής δοξολογία και μία αδιάλειπτη προσευχή”
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος (Μέρμπακα) στην Αργολίδα, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας, το οποίο θα μεταφέρει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος.
Κατόπιν, θα ψαλεί Αρχιερατικός εσπερινός και ομιλία από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο.
Θα ακολουθήσει η κοπή της βασιλόπιτας και στη συνέχεια η χορωδία του παραρτήματος Λυκείου Ελληνίδων Άργους, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Ιωάννη Χαβιαρλή θα αποδώσει επίκαιρους ύμνους και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Ποια ήταν η μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη που έγινε Οσία
Η μοναχή Γαβριηλία Παπαγιάννη υπήρξε “σύμβουλος των εν ανάγκαις, παραμυθία των θλιβομένων, ιάτειρα ψυχών και σωμάτων”, όπως σημειώνει στην ασματική ακολουθία που συνέταξε προς τιμήν της Οσίας ο Υμνογράφος Χαράλαμπος Μπούσιας.
Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη το 1897, η Οσία Γαβριηλία από μικρή έδειξε τα θεία χαρίσματα με τα οποία ήταν προικισμένη. Με πνευματώδη νου βοηθούσε όλους τους ανάγκες ευρισκόμενους αδελφούς χωρίς να υπολογίζει κόστος και κόπο. Η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Αγγλία, η Ινδία, η Βηθανία, η Πάτμος όπου έλαβε το μικρό αγγελικό σχήμα, η Αφρική, καθώς και οι χώρες Δανία, Σουηδία, Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία, υπήρξαν τόποι όπου η Οσία εργάστηκε προς δόξαν Θεού αναπτύσσοντας το ιεραποστολικό της έργο και την ασκητική της αγάπης.
“Εις Αίγιναν είτα ελθούσα κατέλαβε το ησυχαστήριον της Αγίας Σκέπης πλησίον της Μονής του Αγίου Νεκταρίου, ο έδειξε φρέαρ προσφοράς και πυξίδα πιστοίς προς σωτηρίαν. Τέλος μετά την προσβολήν αυτής υπό καρκίνου και τη θεία επεμβάσει θεραπείαν αυτής κατέληξεν εις νήσον Λέρον, ένθα θεοφιλώς και οσίως ασκήσασα παρέδωκε το πνεύμα εις χείρας Θεού ζώντος τη 28η Μαρτίου του σωτηρίου έτους 1991“, αναφέρει ο βιογράφος της.

Πνευματικές μαρτυρίες για την Οσία Γαβριηλία
Η Γερόντισσα Φιλοθέη, Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Βρυούλων Αττικής καταθέτοντας τις δικές της πνευματικές μαρτυρίες για την Γερόντισσα της χαράς, Μοναχή Γαβριηλία, έχει δηλώσει: “Η Γερόντισσα ήταν μία συνεχής χαρά, μία συνεχής δοξολογία και μία αδιάλειπτη προσευχή”. Για την γνωριμία της με την Γαβριηλία αναφέρει πώς ”την είχε συγκλονίσει η μορφή της, το καθαρό της βλέμμα, το καθαρό μυαλό. Το πρόσωπο της ήταν πολύ φωτεινό και ακτινοβολούσε”.
ΔΕΙΤΕ:  Ξενώνας στην παλιά πόλη του Ναυπλίου ζητά καμαριέρα

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!