ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον 2: Πόσο πιο μεταδοτική είναι από την Όμικρον


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον 2 έναντι της Όμικρον.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, η πρόσφατη παραλλαγή του κορονοϊού, αποτελείται από πολλές υποομάδες, καθεμία από τις οποίες επιτηρείται από τον ΠΟΥ.
Έτσι, από αυτές τις υποομάδες, οι πιο κοινές είναι οι BA.1, BA.1.1 και BA.2 (Όμικρον 2). Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό των αναφερόμενων αλληλουχιών που ανήκουν στην υποομάδα BA.2 αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες σε σχέση με την υποομάδα BA.1, ωστόσο η παγκόσμια διασπορά συνολικά του στελέχους Όμικρον μειώνεται.
Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η υποομάδα BA.2 μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα σε σχέση με την υποομάδα BA.1. Είναι αξιοσημείωτο πως παρότι το ποσοστά κρουσμάτων BA.2 αυξάνονται, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως εξακολουθεί να ακολουθεί πτωτική τάση.
Επίσης, ο ΕΟΔΥ αναφέρει με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πως αναφορικά με τον κίνδυνο επαναμόλυνσης, τα αρχικά δεδομένα μελετών υποδεικνύουν ότι η αρχική μόλυνση με την υποομάδα BA.1 παρέχει ισχυρή προστασία έναντι επαναμόλυνσης με στελέχη της Όμικρον 2, τουλάχιστον για την χρονική περίοδο που υπάρχουν δεδομένα.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;