ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μετά το Nammos, το Πόρτο Χέλι: Νέα επένδυση 200 εκατ. από τον Σεΐχη του Άμπου Ντάμπι


Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της επένδυσης στο Nammos, αναρτήθηκε προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της στρατηγικής επένδυσης της βασιλικής οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, στην Ερμιονίδα.
Αντικείμενο του project με εννιαψήφιο προϋπολογισμό είναι η κατασκευή και η λειτουργία ενός σύγχρονου και πολυτελούς συγκροτήματος μικτής τουριστικής εκμετάλλευσης στην περιοχή του Πόρτο Χελίου. Πρόκειται για τη μεταμόρφωση του ακινήτου κοντά στο Ermioni Club σε συγκρότημα με ξενοδοχείο 100 δωματίων και 15 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών προς πώληση ή εκμετάλλευση. Η εταιρεία που συστάθηκε για να διαχειριστεί την επένδυση στην Ελλάδα είναι η Scarlet Beach A.E., η οποία αιτήθηκε την υπαγωγή του έργου στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων στον Enterprise Greece, τον αρμόδιο φορέα υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.
Το project έχει προϋπολογισμό 203 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει κατά βιώσιμο τρόπο 188 νέες ετήσιες μονάδες εργασία. Το αγροτεμάχιο στο οποίο προβλέπεται να αναπτυχθεί το θέρετρο έχει έκταση 234,7 στρέμματα και βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, 2,7 χιλιόμετρα ανατολικά της Πετροθάλασσας, 8 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ερμιόνης και 9,5 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πόρτο Χέλι.
Η τοποθεσία έχει νοτιοανατολικό προσανατολισμό και θέα στη θάλασσα. Σύμφωνα με το φάκελο της επένδυσης, το προτεινόμενο έργο συνάδει με τις γενικές κατευθύνσεις του καθώς βρίσκεται σε Ζώνη με Δυνατότητα Τουριστικής Ανάπτυξης. Επιπλέον το έργο βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κλπ) και εκτός δασικών ή αναδασωτέων εκτάσεων, διατηρητέων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.
Επενδυτική με assets 23 δισ. ευρώ
Η Scarlet Beach αποτελεί επενδυτικό όχημα της International Holding Company, που ελέγχεται από τη βασιλική οικογένεια του Εμιράτου. Η IHC, που διαθέτει 400 θυγατρικές σε 5 ηπείρους, μεταξύ των οποίων και εισηγμένες, είχε το 2021 έσοδα 7,4 δισ. ευρώ (28,5 δισ. ντιρχάμ), καταγράφοντας ανάπτυξη 305%, το EBITDA της έφτασε τα 3,2 δισ. ευρώ (12,6 δισ. ντιρχάμ), ενώ τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειριζόταν έως τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς είχαν αξία 23 δισεκατομμυρίων ευρώ (89 δισ. AED). Έχει προχωρήσει σε εξαγορές σε νευραλγικούς τομείς, το real estate, την αγροδιατροφή, την υγεία, τα τρόφιμα και τη διανομή, σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, στη βιομηχανία, στην τεχνολογία και τις τηλεπικοινωνίες και το εμπόριο. Σημειωτέον ότι η Lasky Sofia Abdellatif, μη εκτελεστική πρόεδρος της εταιρείας επενδύσεων συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής θυγατρικής που συστάθηκε για το project στην Ερμιονίδα.
Το πλειοψηφικό πακέτο της επενδυτικής ελέγχεται από το Royal Group, την ένωση 60 μεγάλων και μεσαίων επιχειρηματικών οντοτήτων που εδρεύουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ιδρύθηκε από τον Σεΐχη Τahnoon bin Zayed Al Nahyan, αδελφό του Εμίρη του Άμπου Ντάμπι, το 1990, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του ομίλου. Στην οικογένεια ανήκει μεταξύ άλλων η Manchester City.
Λίγες ώρες πριν αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση το επενδυτικό σχέδιο της Scarlet Beach – η οποία θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου –, ανακοινώθηκε η είσοδος της οικογένειας Al Nahyan στο Nammos, έπειτα από συμφωνία με τη Monterock International και τον επιχειρηματία Πέτρο Στάθη. Μέσω ανακοίνωσης στο Χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι, η Alpha Dhabi, θυγατρική της International Holding Company έκανε γνωστή την απόκτηση συμμετοχής στον όμιλο του Nammos, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει το ποσοστό που περιήλθε στην κατοχή της, ούτε το τίμημα της εξαγοράς.
Και η συγκεκριμένη επένδυση έγινε στο πλαίσιο ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της Alpha Dhabi με περιουσιακά στοιχεία τουρισμού, εστίασης και ψυχαγωγίας. «Η Alpha Dhabi συνεχίζει το σερί των εξαγορών της αναζητώντας ευκαιρίες επέκτασης και επενδύσεων, οι οποίες οδηγούν σε νέες ροές εσόδων και δημιουργούν μεγαλύτερη αξία για τους μετόχους», δήλωσε ο Hamad Al Ameri, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Dhabi.

Πηγή


#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!