ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Με ένα κόκκινο αυτοκίνητο κινδυνεύεις περισσότερο – Αυτός είναι ο λόγος

Η σκληρή αλήθεια των αριθμών

Το χρώμα ενός αμαξώματος συνήθως αντικατοπτρίζει τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του, ωστόσο έρευνα έρχεται να αναδείξει κι άλλες πτυχές, πιο σκοτεινές πτυχές μιας όχι και τόσο… αθώας επιλογής.
Η επιλογή του χρώματος δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη και απλή υπόθεση, καθώς πρόκειται να μας ακολουθεί σε ολόκληρο τον κοινό μας βίο με το αυτοκίνητου που μόλις αποκτήσαμε, καθορίζοντας, πέρα από το παρουσιαστικό του, και τη συχνότητα με την οποία εμπλέκεται σε ατύχημα.
Αυτό τουλάχιστον φέρνει στο φως μια στατιστική έρευνα, η οποία συσχετίζει το χρώμα ενός αυτοκινήτου με τον αριθμό των ατυχημάτων στα οποία έχει εμπλακεί.
Σύμφωνα με τη… σκληρή αλήθεια των αριθμών αποκάλυψε, λοιπόν, το 60% των αυτοκινήτων που διαθέτουν κόκκινο χρώμα έχουν εμπλακεί τουλάχιστον μία φορά σε ατύχημα, γεγονός που αναδεικνύει το αναδεικνύει ως την πιο… επικίνδυνη επιλογή για ένα τετράτροχο.
Ακολουθεί με 59% το καφέ χρώμα και με 57% το μαύρο, το οποίο συμπληρώνει την πρώτη τριάδα των πιο επικίνδυνων αυτοκινήτων που μπορείτε να συναντήσετε στον δρόμο σας.
Κι αν οι λόγοι που τα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα μπορούν να θεωρηθούν περισσότεροι επιρρεπή στα ατυχήματα, η πρωτιά του κόκκινου χρώματος έχει μια πολύ, διαφορετική εξήγηση.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αναφέρει η έρευνα, το κόκκινο χρώμα είναι εκείνο που συνήθως ντύνει πιο εξωτικές κατασκευές και αυτό που επιλέγουν οι λάτρεις της ταχύτητας κάτι που αυτομάτως αυξάνει και μάλιστα σημαντικά τις πιθανότητες εμπλοκής ενός αυτοκινήτου σε ατύχημα.
Σε ό,τι αφορά στη δημοφιλία των χρωμάτων, το λευκό εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη με ποσοστό 26,8% προσπερνώντας το γκρι το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 25,9% και το μαύρο που αντιπροσωπεύει το 24,5% των νέων αυτοκινήτων στη γηραιά ήπειρο.

Πηγή


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;