Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Με την υποστήριξη της ΚΕΔΑΜ το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στη Δαλαμανάρα


Το Παράρτημα Αργολίδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διοργάνωσε το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στο Συνεδριακό Κέντρο Pantazis Royal.
Συμμετείχαν σύνεδροι και οι συνοδοί τους από όλη την Ελλάδα.
Στόχος ήταν η ανάδειξη της καθοριστικής συμβολής των μαθηματικών στην επίλυση προβλημάτων σε ολόκληρο το φάσμα της επιστημονικής έρευνας (Διοίκηση, Οικονομία, Ιατρική, Πληροφορική, κ.ά.) και η ανάδειξη προβληματισμών και διδακτικών προσεγγίσεων που αφορούν στη μαθηματική παιδεία του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος.

Την έναρξη του Συνεδρίου στις 4 Νοεμβρίου 2022, χαιρέτισε – μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης:
“Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι
Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.
Ως Καθηγητής Μαθηματικών, αγκαλιάζω με ενθουσιασμό το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, γιατί στα μαθηματικά στηρίζονται όλες οι σύγχρονες επιστήμες και πολλά επιτεύγματα της τεχνολογίας από το παρελθόν μέχρι σήμερα.
Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ, εκφράζω την αμέριστη υποστήριξη στο παρόν εγχείρημα που πραγματοποιείται στο Δήμο Άργους Μυκηνών και συγχαίρω την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία παράρτημα Αργολίδας γι΄ αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία.
Έχω την πεποίθηση ότι η συμβολή του τριήμερου Συνεδρίου θα ενισχύσει τη συνέργεια μεταξύ μας ώστε οι οποιοδήποτε προβληματισμοί να ξεπεραστούν. Τότε μόνο οι νέες διδακτικές προσεγγίσεις θα ωφελήσουν τους μαθητές να ζήσουν απρόσκοπτα στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό κόσμο.
Τα πάντα, αγαπητοί Σύνεδροι, είναι αριθμοί, όπως είπε και ο Πυθαγόρας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του 37ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας.
Ευχαριστώ για την πρόσκληση.”
Τη διοργάνωση του συνεδρίου στήριξαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ, η ΚΕΔΑΜ του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Άργους με την αρωγή του ΕΒΕ.

 

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!