ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Με τον παρά τους: Θα ανοίξουμε τους ναούς και θα πληρώσουμε τα πρόστιμα

Αδιαλλαξία από τους εκπροσώπους της εκκλησίας.

Η σκληρή κόντρα μεταξύ εκκλησίας της Ελλάδας και κυβέρνησης συνεχίζεται με νέα επεισόδια, με τον εκπρόσωπο τύπου της Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρα Δικαιάκο, να δηλώνει ότι η πλευρά της εκκλησίας θα φτάσει μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μιλώντας στο Open ανέφερε ότι εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021 και εντός της υπάρχουν τα εξής χαρακτηριστικά σημεία:

H παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25 και σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών.

Μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέφερε ότι οι ναοί θα λειτουργήσουν κανονικά τα Θεοφάνια, ενώ η στάση της εκκλησίας θα ήταν διαφορετική αν υπήρχε ενημέρωση πριν παρθεί η απόφαση της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του για τα πρόστιμα που ίσως επιφέρει αυτή η στάση της εκκλησίας δηλώνοντας ότι αν χρειαστεί θα πληρώσει ο ίδιος το πρόστιμο για εκκλησία που θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ συμπλήρωσε πως «κανείς λοιμωξιολόγος δεν είπε να γίνει αυτό το lockdown στις εκκλησίες».

Και ενώ οι αρχικές τους δηλώσεις ανέφεραν ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δε θα παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αφού δεν έχει θεσμικό ρόλο, σε νέες δηλώσεις του αργότερα έκανε στροφή 180° και δήλωσε ότι ο αρχιεπίσκοπος θα δώσει το παρών τελικά στην ορκωμοσία.

Πηγή

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;