ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Με υπογραφή Νίκα! 2,1 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση των οδών του Λυγουριού

Σύμβαση δαπάνης 2.138.523,33 ευρώ για την ανάπλαση οδών του Λυγουριού, στον Δήμο Επιδαύρου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον ανάδοχο του έργου, την Τετάρτη 12 Απριλίου, στο δημαρχείο Επιδαύρου.
Το εν λόγω έργο, πρoϋπολογισμού 2.226.306,41 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών και περιλαμβάνει βασικούς οδικούς άξονες του βόρειου τμήματος του οικισμού του Λυγουριού, καθώς και μικρά τμήματα των κάθετων διασταυρώσεων με αυτούς που οδηγούν σε σημεία ενδιαφέροντος.
O ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να κατασκευάσει και να αποπερατώσει το έργο μέσα σε προθεσμία 12 μηνών.
Σύμφωνα με την μελέτη ανάπλασης, προβλέπονται αποξηλώσεις υφιστάμενων δαπέδων και φωτιστικών σωμάτων, αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, τοποθέτηση δικτύων φωτισμού, κατασκευή βάσης πεζοδρομίων και οδών, δαπεδοστρώσεις, ειδικές κατασκευές, εξοπλισμός και φωτισμός.
Σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας -παρόντων του δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη και των αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη και Περιβάλλοντος Τάσου Γανώση- επισήμανε τη γενικότερη στήριξη του εν λόγου δήμου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφερόμενος ενδεικτικά σε έργα που υλοποιούνται με την χρηματοδότησή της, όπως το Δημοτικό Σχολείο, η αναβάθμιση του κόμβου Λυγουριού, το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και η ανάδειξη του μεσαιωνικού κάστρου της Πιάδας βόρεια της Νέας Επιδαύρου.

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;