ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Μια πρωτότυπη περιήγηση στη Βιομηχανική κληρονομιά


Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, σας προσκαλούμε για μια «βιομηχανική» προσέγγιση διάρκειας περίπου 3ων ωρών στην Αργολίδα, για να γνωρίσουμε τη βιομηχανική ανάπτυξη που έφεραν στην περιοχή φωτισμένα μυαλά, με τα εργοστάσια κονσερβοποιίας, κλωστοϋφαντουργίας, καπνεργοστάσια, αλλά και την σιδηροδρομική σύνδεση του Άργους – Ναυπλίου με κεντρικά λιμάνια.
Από τις 10.30 το πρωί με πολυτελές λεωφορείο και με τις απολαυστικές ιστορίες της ξεναγού μας Ματίνας Χουντάλα, Θα περιηγηθούμε σε διάφορα σημεία της βιομηχανικής κληρονομιάς της Αργοναυπλίας.

Πέρα από τα υλικά κατάλοιπα της βιομηχανικής δραστηριότητας και της καθημερινής εργασίας ανδρών και γυναικών – ακόμη και παιδιών – (εγκαταστάσεις, κτίρια, μηχανήματα, εργαλεία, αρχεία), τα άυλα ίχνη που περιέχονται στην τεχνογνωσία, στις ανθρώπινες αναμνήσεις και στα ήθη αποτελούν αναπόσπαστο – μα και εξαιρετικά ευαίσθητο – κομμάτι αυτού του πολιτισμού και πρέπει επίσης να διασώζονται, γι’ αυτό και προσεγγίζουμε τη βιομηχανική μας κληρονομιά με σεβασμό για όλη την ποικιλομορφία και τη συνθετότητά της.
Αυτή η περιήγηση μας ελπίζουμε ότι θα συνεισφέρει θετικά στην ενεργοποίηση όλων μας για τη διάσωση και προστασία των βιομηχανικών μνημείων και στη συνολική προσπάθεια διάσωσης της μνήμης των επαγγελμάτων, των δραστηριοτήτων που εξαφανίστηκαν, καθώς και στην ιστορική καταγραφή του κάθε βιομηχανικού χώρου, συνεισφέροντας έτσι στην ευρύτερη γνώση του τεχνικού πολιτισμού μας.

Διοργάνωση: ΒΙ.Δ.Α. ΑΜΚΕ (Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής)
Απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλίσετε την θέση σας στην δράση: αποστολή ενός mail στο vidaomada@gmail.com.
Ο ελάχιστος αριθμός για να πραγματοποιηθεί η δράση είναι 18 άτομα. Απαραίτητο το πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.
Όσοι Αθηναίοι και άλλοι εκτός Αργολίδας προγραμματίζουν να περάσουν ένα 2-3ήμερο στο Ναύπλιο μπορούν να εμπλουτίσουν τον χρόνο τους με την περιήγηση μας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ : https://www.facebook.com/events/634639160974104

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!
ΔΕΙΤΕ:  Πήγαμε στο Άστρο και βρήκαμε τα πάντα! -Ιδανική επιλογή και για Airbnb

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!