Μικρή Μαντλίν: 14 χρόνια μετά η αστυνομία έλυσε τον γρίφο της εξαφάνισής της

H απάντηση του φερόμενου δολοφόνου της

Tην πεποίθηση της εισαγγελικής ομάδας, που έχει αναλάβει την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, πως το κορίτσι δολοφονήθηκε από τον καταδικασμένο παιδόφιλο Μπρίκνερ, εξέφρασε ο επικεφαλής των εισαγγελέων Κρίστιαν Βόλτερ.
Σε συνέντευξή του στη Mirror τόνισε πως η ομάδα των εισαγγελέων είναι «100% σίγουρη» πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ:
«Είναι τώρα εφικτό να ασκήσουμε δίωξη. Έχουμε τα στοιχεία αυτά για να το κάνουμε. Ωστόσο, δεν αρκεί να του ασκήσουμε δίωξη, αλλά να το κάνουμε με τα καλύτερα δυνατά αποδεικτικά στοιχεία. Όταν έχουμε ακόμη ερωτήματα, θα ήταν βλακώδες να ασκήσουμε κατηγορίες αντί να περιμένουμε για απαντήσεις που θα ενισχύσουν τη θέση μας»
Ο 43χρονος, που είχε εκδοθεί από την Ιταλία στη Γερμανία το 2018 μετά από ένταλμα σύλληψης για εμπόριο ναρκωτικών, εκτίει ποινή φυλάκισης 21ος μηνών στο Κίελο. Με τη σειρά του σε ιδιόχειρη επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε από την Bild, επιτίθεται στους εισαγγελείς για τις κατηγορίες και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.
«Η κατηγορία σε βάρος ενός υπόπτου είναι ένα πράγμα. Αλλά το άλλο είναι εντελώς διαφορετικό όταν ένας εισαγγελέας ξεκινάει μία δημόσια καμπάνια γεμάτη προκατάληψη χωρίς να έχει αρχίσει ακόμα η εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο.
Καλώ τους εισαγγελείς Βόλτερς και Λίντεμαν να παραιτηθούν. Και οι δύο αποδεικνύουν παγκοσμίως ότι μέσω της προηγούμενης καταδίκης μου και με τη σκανδαλώδη καμπάνια σε βάρος μου, ενός αθώου προσώπου, δείχνουν ότι δεν είναι κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη θέση, η οποία χρειάζεται εντιμότητα και εμπιστοσύνη προς τον γερμανικό λαό και είναι ντροπή για το δικαστικό σύστημα», αναφέρει ο Μπρίκνερ.

Πηγή