ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Μοναδικό στην Ελλάδα: Το νέο ξενοδοχείο που θα χτιστεί στην Αργολίδα ξεχωρίζει για το design

Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο θα χτιστεί στην Ερμιόνη

Δόθηκε το πράσινο φως για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Infinity στην Αργολίδα, έργο που θα υλοποιηθεί στο χώρο όπου βρισκόταν το ιστορικό ξενοδοχείο Costa Perla, στην Ερμιόνη.
Τον Αύγουστο είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια για τις κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτιρίων στο ακίνητο, ενώ πλέον προεγκρίθηκε και η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου πολυτελούς resort.

Το περιεχόμενο της ΚΥΑ
Νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2023 εγκρίθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας η μετατροπή του σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα.
Ως Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, το νέο Infinity θα διαθέτει εκτός των άλλων:
  • ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 171 κλινών
  • επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες δυναμικότητας 100 κλινών
  • spa δυναμικότητας 100 ατόμων

Στην απόφαση αναφέρεται ότι το ποσοστό πώλησης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος υπολογίζεται σε ποσοστό έως 50% της συνολικής πραγματοποιούμενης δόμησης.
Επίσης, θα κατεδαφιστεί για λόγους στατικής ασφάλειας, λόγω παλαιότητας και σαθρότητας των υφιστάμενων κτιρίων, πλέον του 90% του υφιστάμενου τουριστικού καταλύματος.

ΔΕΙΤΕ:  Αν ψάχνεις για δουλειά, κοίτα και εδώ! 20 νέες αγγελίες εργασίας στην Αργολίδα
ΔΕΙΤΕ:  Η σφυρίδα, ο Σεβασμιώτατος Αργολίδος & το διαζύγιο

Η ταυτότητα της επένδυσης
Η μεγάλη τουριστική επένδυση Infinity αφορά το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη και συγκεκριμένα στη θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο.
Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Infinity, που θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.

ΔΕΙΤΕ:  Βούταγε ελιές από χωράφι στο Άργος αλλά τον πήρανε χαμπάρι!

Θα κατασκευαστεί σε έκταση 68 περίπου στρεμμάτων.
Στην έκταση βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών. Ξεκίνησε το 1973 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο 3 αστέρων έως το 2009.
Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το γραφείο Arch Group, σύμφωνα με την προέγκριση της οικοδομικής άδειας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!