ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΥΚΗΝΕΣ: Το Βασίλειο των Λεόντων πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά (Video Drone)

Στις 30 Αυγούστου του 2020 μία μεγάλη πυρκαγιά απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Οι πρώτες πληροφορίες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την Πύλη των Λεόντων και τον Θησαυρό του Ατρέα, δύο από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά μνημεία.

Οι ειδικοί που έφτασαν στο σημείο, μόλις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, έσπευσαν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, οι περιοχές που επλήγησαν ήταν η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

ΔΕΙΤΕ:  Πειθαρχική δίωξη στον Αλέξη Κούγια για την απόπειρα να ξεβρακώσει τον διαιτητή στο Άργος

Ωστόσο, όπως επισήμαναν οι ιθύνοντες, η συστηματική αποψίλωση του χώρου στάθηκε σωτήρια και δεν προκλήθηκαν φθορές στα αρχαία. Στην πραγματικότητα κάηκαν μόνο ξερά χόρτα που βρίσκονταν τριγύρω.

ΔΕΙΤΕ:  Έπεσαν «καμπάνες» σε βενζινάδικα στο Άργος: Θα πληρώσουν πάνω από 20 χιλιάρικα - Δείτε γιατί

Στο ερώτημα για το εάν τελικά η φωτιά που ξέσπασε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών προκάλεσε η όχι ζημιές έρχεται το βίντεο μας να δώσει απαντήσεις και σε συνδυασμό με τα παλαιότερα πλάνα μας η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Εμείς από την πλευρά μας δεν θα προσθέσουμε τίποτα περισσότερο και απλά θα σας μεταφέρουμε τα λόγια του μεγάλου φιλέλληνα και διάσημου αρχαιολόγου Stephen G. Miller που έχει κάνει τις ανασκαφές στην γειτονική Αρχαία Νεμέα μόλις είδε το βίντεο μας.

ΔΕΙΤΕ:  Τροχαίο ατύχημα στο Άργος

“Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, δάκρυσα.

Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου.

Τα αρχαία της, την ιστορία της.

Όταν δεν μπορείς να προφυλάξεις λοιπόν τον θησαυρό σου από ξερόχωρτα, αρχαιοκάπηλους, βάνδαλους, φωτιές κτλ πως μπορείς να ελπίζεις σε μια καλύτερη ημέρα;”

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!