ΤΩΡΑ: Απολογούνται οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν τον ΑΟΠΛΟ 20χρονο

Ο άοπλος νεαρός έτρεχε να γλιτώσει, αυτοί πυροβόλησαν 13 φορές και τώρα θα ισχυριστούν ότι εξοστρακίστηκε η σφαίρα που τον πέτυχε στο κεφάλι

Απολογούνται αυτή την ώρα οι δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που κατηγορούνται για τον σοβαρό τραυματισμό του άοπλου 20χρονου κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Άργος τα ξημερώματα της 8ης Ιουλίου.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Έξω από τα δικαστήρια υπήρξε κινητοποίηση, καθώς αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους συναδέλφούς τους, ενώ στην περιοχή είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους ότι δεν στόχευσαν τον νεαρό, αλλά πυροβόλησαν στον αέρα με σκοπό τον εκφοβισμό του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και ότι ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό σφαίρας.
Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια του 20χρονου αμφισβητεί πλήρως αυτή την εκδοχή. Η δικηγόρος της μητέρας του, Μαρία Σφέτσου, επισημαίνει ότι ο νεαρός, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού με ποσοστό αναπηρίας 89%, πανικοβλήθηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού και κάνει λόγο για καταιγισμό πυρών που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του.
Την ίδια ώρα, ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αστυνομικών, Πέτρος Κούκουλης, υποστηρίζει ότι οι εντολείς του ενήργησαν υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης, καθώς –όπως αναφέρει– ο οδηγός πραγματοποιούσε ιδιαίτερα επικίνδυνους ελιγμούς κατά την προσπάθειά του να διαφύγει.
Η κατάσταση της υγείας του 20χρονου εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.
Καθοριστικής σημασίας για την πορεία της υπόθεσης θεωρείται πλέον το αποτέλεσμα της βαλλιστικής εξέτασης, το οποίο αναμένεται να αποσαφηνίσει εάν ο τραυματισμός προήλθε από ευθεία βολή ή από εξοστρακισμό.
Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει 13 κάλυκες από το σημείο του περιστατικού. Να σημειωθεί ότι 6 σφαίρες πέτυχαν τον τοίχο, τον οποίο επιχείρησε να σκαρφαλώσει ο 20χρονος για να μπορέσει να διαφύγει.

Online χρήστες: 434

#Μικρές Αγγελίες

Εργασία στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ