ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νέα διάκριση για τον Σύλλογο Νεφροπαθών Αργολίδας

Ο Σύλλογος νεφροπαθών και συμπαραστατών τους Νομού Αργολίδας ιδρύθηκε το Μάιο του 2001.
Ένας από τους στόχους του Συλλόγου είναι και η ενημέρωση των πολιτών της Αργολίδας μέσω των Ενημερωτικών Ημερίδων που διοργανώνουμε τα τελευταία χρόνια για την Πρόληψη, τη Θεραπεία και την αποκατάσταση των χρονίων νόσων των νεφρών, καθώς και η διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Ιστών & Οργάνων.
Για το σύνολο των δραστηριοτήτων μας, ο Σύλλογός μας έλαβε πιστοποίηση και συμπεριελήφθη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, ενώ βραβεύθηκε το 2003από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, αλλά και από το Σύλλογο Αργείων “Ο ΔΑΝΑΟΣ” για τη συνολική μας προσφορά στο Νομό Αργολίδας.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια νέα διάκριση, αυτή τη φορά από το Ίδρυμα Ωνάση, για τη συμμετοχή μας στο ενημερωτικό Πρόγραμμα Organmeetings, αποτελώντας έτσι έναν πολύτιμο κρίκο στην αλυσίδα ζωής της εκστρατείας ανάπτυξης της δωρεάς οργάνων και των μεταμοσχεύσεων.
Μας επιδόθηκε το σχετικό Πιστοποιητικό Συμμετοχής από τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, το ενημερωτικό υλικό των Organmeetings, το οποίο συνοδεύεται από ένα συμβολικό μολύβι, που στο τέλος του έχει σπόρους από το φυτό Μη Με Λησμόνει, ώστε όταν εκείνο τελειώσει, τότε να μπορεί ο κάθε παραλήπτης του να το γυρίζει ανάποδα, να το φυτεύει και να γεννιέται μια δεύτερη ζωή. Όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή με τη δωρεά οργάνων.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα Organmeetings:
Τα Organmeetings είναι ένα νέο Πρόγραμμα που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ωνάση, με την επιστημονική αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και τη συνεργασία το Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το οποίο έχει διττή μορφή: Αρχικά δημιουργήθηκε ένας πλήρης ενημερωτικός οδηγός για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, τον οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.onassis.org/el/health/organmeetings
Επιπλέον, εγκαινιάζεται μια σταθερή επαφή με τους πολίτες μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που απευθύνονται σε Μέσα Ενημέρωσης, Φορείς, Οργανισμούς – ιδιωτικούς ή δημόσιους – Συλλόγους με κοινωνικό έργο και Εταιρείες – Επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήθελαν να συνδέσουν τη CSRπολιτική τους με την ενημέρωση γύρω από τη δωρεά οργάνων. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους εκπροσώπους και συνεργάτες του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.
Οι δύο πρώτες ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων για το τρέχον έτος είναι: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 (ώρα 15:00) και Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 (ώρα 15:00).
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογό μας στα τηλέφωνα:2751024736 και 6948270818.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Ιωάννα Ντρούλια – Παρασκευοπούλου
ΔΕΙΤΕ:  ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας για τον δικαστικό χάρτη: «Η περιοχή μας υφίσταται τα μεγαλύτερα πλήγματα»

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!