Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  • Νέα συγκοινωνιακή μελέτη για το Άργος: Ποιος την αναλαμβάνει, τι περιλαμβάνει και πότε θα ολοκληρωθεί

Νέα συγκοινωνιακή μελέτη για το Άργος: Ποιος την αναλαμβάνει, τι περιλαμβάνει και πότε θα ολοκληρωθεί

Νέα συγκοινωνιακή μελέτη για το Άργος

Στρατηγικό σχέδιο για τη βιώσιμη κινητικότητα και τη λειτουργική αναβάθμιση της πόλης
Σε μια κομβική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της αστικής ζωής, το Άργος επιχειρεί να μετασχηματιστεί σε μια λειτουργική, πράσινη και σύγχρονη πόλη, αξιοποιώντας τα εργαλεία του στρατηγικού σχεδιασμού και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Στο επίκεντρο της προσπάθειας βρίσκεται η εκπόνηση της πρώτης ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής μελέτης, την οποία ανέλαβε ο έμπειρος συγκοινωνιολόγος και σύμβουλος πόλεων Σταύρος Κωνσταντινίδης, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Άργους, Γιάννη Μαλτέζου.

Η πόλη του Άργους

Έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών
Η συνεργασία αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο όραμα βιώσιμης ανάπτυξης, που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης, στη στήριξη της τοπικής αγοράς και στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού χάρτη της πόλης.
Ο σχεδιασμός εμπνέεται από ευρωπαϊκά πρότυπα αστικής κινητικότητας, δίνοντας έμφαση στον πεζό, τον ποδηλάτη, την προσβασιμότητα και την τουριστική ελκυστικότητα του ιστορικού κέντρου.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος

Ενσωμάτωση της τοπικής κοινωνίας στον σχεδιασμό
Η πρώτη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Άργους, που συμμετέχει ενεργά καταθέτοντας προτάσεις και δεδομένα για το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση.
Ο Σύλλογος τάσσεται υπέρ ενός νέου μοντέλου λειτουργίας της πόλης, που θα είναι φιλικό προς τον κάτοικο, τον επαγγελματία και τον επισκέπτη, με σεβασμό στην ιστορικότητα του Άργους.

Ο Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης

Στόχος η εφαρμογή λύσεων μέσα σε οκτώ μήνες
Όπως δήλωσε ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, η μελέτη αποσκοπεί στο να προσφέρει ένα συνολικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει την πράσινη κινητικότητα, την καλύτερη οργάνωση των ροών μετακίνησης, τη λειτουργικότητα της καθημερινότητας και την ανάδειξη του αστικού πολιτισμού.
Μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών, αναμένεται να έχουν διαμορφωθεί οι πρώτες ρεαλιστικές προτάσεις με άμεση δυνατότητα υλοποίησης.

Η πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος

Το Άργος διεκδικεί έναν νέο ρόλο στον σύγχρονο αστικό χάρτη
Ως η πρώτη πόλη της Ευρώπης με τόσο βαθιά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, το Άργος κάνει βήματα ώστε να διεκδικήσει ένα βιώσιμο μέλλον με σύγχρονες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες μετακίνησης.
Με επιστημονική τεκμηρίωση, συνεργασία και διαβούλευση, ο στόχος είναι να αναδειχθεί σε πρότυπο ελληνικής πόλης, με σεβασμό στο παρελθόν και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Online χρήστες: 135

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!