ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νέο στέλεχος: Έχετε καταλάβει γιατί συμβαίνει τόσο σκληρό lockdown στη Σαγκάη;

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Σαγκάη με το lockdown που έχει επιβληθεί να «γονατίζει» τους 26 εκατομμύρια κατοίκους.

Τα κτήρια κατοικιών στο οικονομικό κέντρο της Κίνας μετατρέπονται σε κέντρα καραντίνας προκειμένου να στεγάσουν ασθενείς με κορωνοϊό.
Η μετατροπή των κατοικιών σε κέντρα καραντίνας έχει προκαλέσει οργή αφού υγιείς γείτονες ανησυχούν πως θα μολυνθούν. Την ίδια στιγμή οι Αρχές ακινητοποιούν κατοίκους ακόμα και με… δαγκάνες για να τους μεταφέρουν στα κέντρα καραντίνας.
Ο κορωνοϊός (SARS-CoV-2) εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του 2019 στην κινεζική πόλη Γουχάν. Το lockdown που επιβλήθηκε εκεί στις αρχές του 2020 αποτέλεσε προάγγελο της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην COVID-19 που ακολούθησε στη συνέχεια το Πεκίνο. Και ενώ υπήρχε μία… ηρεμία, στις αρχές του 2022 εστίες του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Γι αυτό και αποφασίστηκε το σκληρό lockdown αφού στη Σαγκάη εντοπίζεται η μεγαλύτερη διασπορά.
Σαγκάη: Σε κέντρο καραντίνας όσοι νοσούν
Βάσει της πολιτικής μηδενικής covid-19 που ακολουθεί η Κίνα όποιος βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό μεταφέρεται σε κέντρο καραντίνας, ακόμη κι αν δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ οι γείτονές του παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Για τον λόγο αυτό οι ένοικοι των συγκροτημάτων κατοικιών που μετατρέπονται σε χώρους καραντίνας ανησυχούν μήπως κολλήσουν COVID-19.

Πηγή

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!