Νίκος Ανδρουλάκης: Περιοδεία στο Άργος με σημαντικές προτάσεις και δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση (Vid)
Τελευταία ενημέρωση:
21/11/2022
Ανδρουλάκης από Άργος: Επίθεση στην κυβέρνηση και πρόταση για 120 δόσεις για τα χρέη των επιχειρήσεων σε εφορία και ΕΦΚΑ
Επίσκεψη στην EXPO Πελοποννήσου στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε το Σάββατο (19/11) στην Αργολίδα, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, από όπου υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει το ταμείο Ανάπτυξης εργαλείο με κίνητρα για την πράσινη μετάβαση.
Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις μαζί με τη θέσπιση κινήτρων για τους συνεπείς.
Σε ό,τι αφορά στον πρωτογενή τομέα είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει κάλυψη μέρους του κόστους των λιπασμάτων και των ζωοτροφών και επιστροφή του φόρου κατανάλωσης σύμφωνα με την κάθε παραγωγική μονάδα.
Ο κ. Ανδρουλάκης, το απόγευμα της ίδιας μέρας μίλησε σε στελέχη και φίλους του κόμματος στο Εργατικό Κέντρο Άργους, όπου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, «προκαλεί φόβο και ξέρει μόνο ένα πράγμα το πελατειακό κράτος. Απεδείχθη λοιπόν περίτρανα και μέσα από τα σκάνδαλα, τα οικονομικά των τελευταίων ετών διαστήματος, αλλά και μέσα από τη διαχείριση του δημοσίου πλούτου και μέσα από το σκάνδαλο των υποκλοπών ότι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα περιτύλιγμα μιας πελατειακής μηχανιστικής εξουσίας και τίποτα περισσότερο. Αυτό ήταν το κράτος, το συγκεντρωτικό κράτος που δημιούργησε το Μέγαρο Μαξίμου.
Επίσης, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει τον τροχονόμο ισχυρών οικονομικών συμφερόντων γιατί δεν υπάρχει φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών ώστε να καταλάβουν ότι η ρευστότητα που πήραν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περίπου 50 δισεκατομμυρίων δεν μπορεί να είναι παρκαρισμένη στις τράπεζες, αλλά πρέπει να πέσει στην ελληνική αγορά για να σταθούν όρθιες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Δείτε στα παρακάτω βίντεο την επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη στην EXPO Πελοποννήσου και την ομιλία του στο Ε.Κ. Άργους:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.